Pagini

Faceți căutări pe acest blog

26 noiembrie 2015

Rappelle-toi-L’Artisan Parfumeur



Rappelle-toi este un parfum despre  gardenie, un soliflor foarte feminin, dens ca mierea si opulent. E greu sa redai o gardenie cu mijloacele parfumeriei, la fel de greu cum este sa faci o lacramioara sau o violeta. N-am cautat niciodata in chip special un parfum cu acest miros desi floarea, cu mirosul ei natural, imi place. Asa se face ca nu ma pot lauda ca am mirosit prea multe parfumuri cu gardenie si imi este greu sa fac o selectie a celor mai bune. Chiar si asa, pot spune, totusi, ca gardenia din Rapelle-toi, fie ca-ti place, fie ca nu,  nu este usor de uitat, are foarte multa personalitate.

La inceput este opulenta, dar are doua nuante speciale : este usor citrica si are un miros lactonic care aduce cu laptele de cocos. Ca textura este cremoasa, moale. Aroma de nuca de cocos ca si un usor miros fructat care aduce aminte de piersica fac ca parfumul sa fie usor gurmand. Mai tarziu, insa, gardenia devine foarte senzuala, chiar erotica, caci capata o nuanta animalica, ceva care aduce putin cu pielea. Nu stiu cine i-o da, dar ea exista. Nu este deranjanta, dar face parfumul foarte pasional. In timp gardenia se indulceste mult, devine chiar prea mieroasa. Are atat de multa personalitate incat parfumul devine obsedant, este imposibil sa-l uiti degraba. Dulceata lui, ca si intensitatea mirosului, imi aduc aminte de mirosul de caprifoi la ceas de noapte. Dulceata este suportabila pentru ca prin parfum este un firicel de nota verde, de seva, care-l fereste de a deveni ingrat. Mirosul paleste in timp, gardenia devine tot mai blanda si, poate, mai usor de acceptat de cei care o gasesc prea violenta in notele de inceput. Nu mai este nici atat de dulce, nici animalica. Finalul miroase a santal, trecerea de la gardenie la santal facandu-se pe nesimtite. Desi am cumparat parfumul (ce ofi fost in capul meu?), imi este imposibil sa-l port. Este prea greu si prea dulce, iar  nota lactonica de cocos ajunge sa ma obsedeze si sa ma ingretoseze.

Numele parfumului: Rappelle-toi
Casa: L’Artisan Parfumeur      
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2014
Creator:  Bertrand Duchaufour
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: gin, piper de Sichuan
note de mijloc: gardenie, tamaie
note finale: santal, mosc, miere

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent, siaj frumos
Persistenta: in jur de 5 ore
Flacon: standardul colectiei Explosions d’Emotions
Evaluare : 7/10 




4 comentarii:

  1. Asa este, Amira, e foarte feminin si daca iubesti gardenia ...poate fi perfect.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, si mie mi-a placut, de aia l-am si cumparat. O sa-l mai incerc dupa ce imi trece supararea. Esantionul mirosea mai verde, nu l-am simtit dulce deloc. Manuela l-a probat si ea in Madison si a zis ca-l simte prea verde. L'Artisan are si ingrediente naturale in parfumuri si s-ar putea sa fie doua loturi diferite. Daca a schimbat furnizorul unui ulei esential pot aparea diferente.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.