Pagini

Faceți căutări pe acest blog

21 ianuarie 2012

Absolue Pour le Matin- Maison Francis Kurkdjian





Francis Kurkdjian vrea sa-i faca fericiti pe cei din jurul lui si creeaza parfumuri. Dupa ce si-a exersat talentele facand parfumuri de succes pentru branduri celebre precum Christian Dior, Guerlain, Giorgio Armani, Acqua di Parma, Versace, Kenzo, Francis si-a creat propria casa de parfumuri si-si propune sa ne parfumeze 24 de ore din 24.
Absolue Pour le Matin, aparut in 2010, este varianta mai densa a  lui Cologne Pour le Matin. Notele de inceput chiar par a fi ale unei ape de colonia cu o concentratie mare, care te invadeaza cu citrice si te transporta in spatiul insorit al Mediteranei. Bergamota de Sicilia si lamaia de Sicilia sunt fruste, acide, proaspete, abia rupte de pe creanga, asa ca efectul este cel al unei inviorari de dimineata. Lavanda de Provence si cimbrul de Maroc iti spun si ele « Buna dimineata », iar toate la un loc iti creeaza o stare inevitabila de bunadispozitie. 



Pana aici parfumul este vesel si jucaus, absolut adorabil. Dar, sub razele de soare deja caldute, se trezesc, dupa ce beau o gura de roaua, toporasii (violetele). Iti ureaza si ei « O zi buna » si te parfumeaza cu generozitate. Un parfum chic, caldut, usor pudrat. De la notele fresh de inceput, se ajunge la un parfum cu note clasice, mult mai feminin si foarte gingas. Violeta te bucura o vreme, iar mai apoi se stinge incet, contopindu-se cu note lemnoase. Foarte frumos parfumul, ai vrea sa nu se mai termine si sa-ti spuna si « Noapte buna », dar desi e o varianta mai densa, se stinge dupa vreo 4 ore. De, toate lucrurile placute sunt efemere....


Numele parfumului: Absolue Pour le Matin
Casa: Maison Francis Kurkdjian
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator: Francis Kurkdjian

Categorie olfactiva: floral, lemons
Gen: unisex? mai degraba feminin !
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota de Calabria, lamaie de Sicilia
note de fond: neroli, lavanda de Provence, cimbru alb de Maroc, acord violeta
note finale: note lemnoase

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: medie, circa 4 ore
Flacon: masiv, de forma cubica
Evaluare: 10/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.