Pagini

Faceți căutări pe acest blog

13 ianuarie 2012

Azemour les Orangers- Parfum d'Empire





Numele parfumului este aproape identic cu al unei cetati, Azemmour, situata pe coasta marocana a Atlanticului, nu foarte departe de Casablanca. E o cetate plina de istorie, de mirosuri de mirodenii si nu numai, caci, in jurul ei, sunt livezi de maslini si de citrice. Marc-Antoine Corticchiato nu a ales intamplator acest nume pentru parfumul sau, este un parfum care incearca sa memoreze mirosurile copilariei sale, impartita intre Corsica, insula de bastina a parintilor sai, si Maroc, unde parintii aveau proprietati funciare pe care cultivau citrice.
Parfumul a fost lansat recent, in 2011, fiind ultimul parfum al casei Parfum d’Empire. Corticchiato, in succinta prezentare pe care o face parfumului, precizeaza ca intentia sa a fost aceea de a evoca peisajul marocan, cu dunele lui de nisip, ierburile salbatice si livezile de citrice, fata de care se simte atasat, poate chiar mai mult, indragostit caci, precizeaza el, Azemour contine cuvantul francez « amour ».
Deschiderea parfumului este exploziva, un miros usor intepator de frunze si coji de citrice. Nu-mi par a fi portocale, mai degraba mandarine (tangerine) sau clementine. Dupa cateva minute, este atat de suav incat iti da impresia ca esti dimineata intr-o livada inflorita de citrice. Cateva aromatice, dintre care eu simt doar chimenul si coriandrul,  abia perceptibile, incalzesc compozitia. Cu exceptia notelor de varf, parfumul este foarte discret. Pentru a completa peisajul marocan si a infatisa vegetatia spontana, s-au adaugat muschi de stejar si henna  la notele de final, iar mirosul oceanului este sugerat prin note iodate. Diafan si elegant parfum, apoi te mai si incarca cu energii pozitive. Zeii olimpieni se hraneau cu ambrosie si beau nectar, cu siguranta s-ar fi parfumat cu Azemour daca l-ar fi avut. Parfumul are un singur cusur: este foarte putin persistent (dureaza vreo 3 ore) si e mare pacat. Cred ca mai trebuia lucrat putin, mai ales la notele finale.




Numele parfumului: Azemour. Les orangers
Casa: Parfum d’Empire
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2011
Creator: Marc Antoine Corticchiato

Categorie olfactiva: cypre, hesperide
Descriere oficiala:
note de varf: citrice ( portocala, clementine, mandarine, grapefrut), coriandru, chimen, piper negru si roz,
note de fond: neroli, geranium, trandafir, floare de portocal
note finale: muschi de stejar, henna, note iodate




Aprecieri personale
Intensitate: discret
Persistenta: mica, cam 3 ore
Flacon: flaconul obisnuit al casei, zvelt, cilindric
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.