Pagini

Faceți căutări pe acest blog

24 ianuarie 2012

Patchouli- Lorenzo Villoresi




Aspru parfum !  Cu toate acestea, sunt multi care au apreciat parfumul asta, desigur e dreptul lor sa-l iubeasca , sa-l laude, sa-l foloseasca. Parfumul nu imi pare prea sofisticat.
Prima nota este de lavanda, dar imediat se suprapune peste ea patchouli. Din combinatia asta iese ceva foarte dur pentru mine, un miros de padure umeda, ca dupa ploaie, lemn putred asortat si cu nitel mucegai. Totul e umed, ca dupa potop. Mintea ma duce la flora jurasicului, la pesteri intunecate, bantuite de fiare. Ma bucur inca o data ca antropogeneza a avut loc ulterior acestei epoci geologice. Dupa scurt timp, incepe sa se simta santalul, iar parfumul devine repede uscat si se incalzeste. Te simti ca dupa ce te-a cozonacit cineva cu frectie galenica. Te-ai incalzit, dar mirosi si ca o farmacie si ca un magazin de chimicale in acelasi timp caci, in secundar, este si un miros vag de DDT ( prescurtare de Diclor- Difenil-Tricloretan, insecticid folosit, cu mai mai mare sau mai mic succes, pe vremuri pentru combaterea purecilor, azi interzis caci este toxic ). Important este , insa, ca esti sanatos si deparazitat. La un moment dat se simte doar cedru, dar e atat de frust si dur mirosul... Ulterior mirosul asta,  ingrozitor pentru mine , este imblanzit de niste mosc si o farama de benzoin si devine chiar agreabil.  Cui ii este destinat parfumul ? Cica e unisex, dar eu nu vad femeia care sa-l foloseasca. Scuze fanilor ! De gustibus non disputandum est ! Eu nu pot visa parfumata cu chestia asta, eventual.....un cosmar.



Numele parfumului: Patchouli
Casa: Lorenzo Villoresi
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1996
Creator: Lorenzo Villoresi

Categorie olfactiva: lemnos
Gen: unisex!!! ( vai mie!)
Descriere oficiala:
note de varf: lavanda, patchouli
note de fond: patchouli
note finale: santal, vetiver, cedru, muschi de stejar, mosc, benzoin.

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: medie
Flacon: flaconul obisnuit al casei, fatetat, de forma hexagonala (in sectiune orizontala), de culoare blemarin, cu buson argintiu
Evaluare: 5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.