Pagini

Faceți căutări pe acest blog

26 februarie 2012

Acqua di Gioia- Giorgio Armani



Acqua di Gioia are o prezentare foarte frumoasa. Atat ambalajul, cat si clipul publicitar reusesc sa induca ideea ca acest parfum este o apa proaspata a bucuriei. Flaconul are un design foarte reusit, fiind din cristal transparent, cu o forma patrata, cu colturi rotunjite, privit din fata. Este mult aplatizat, mai ales spre laterale, partea centrala fiind mai bombata.  Busonul este din plastic si are o culoare acvatica.  Drept imagine a parfumului a fost ales modelul american Emili DiDonato, care reuseste sa ilustreze foarte bine parfumul intr-un clip publicitar cu un scenariu inspirat, care o prezinta in osmoza cu natura, cu ploaia si cu marea.


Parfumul este unul proaspat, curat, de vara si de vacanta, inspirat de vacantele din Pantelleria, Antigua sau alte insule mai mult sau mai putin exotice. Notele de inceput sunt o explozie de prospetime care combina lamaia, zaharul, menta si fructele. Sunt usor dulci, dar dulceata este acoperita de prospetime, asa incat nici nu o bagi in seama. Mirosul de fond al parfumului este unul acvatic, usor sarat, completat cu un miros floral, care pune accent pe bujor, in secundar simtindu-se si iasomia. Evolutia parfumului este liniara, notele de fond adaugand o tenta lemnoasa. Parfumul este placut pentru vara, dar, e drept, ar fi fost bine sa fie putin mai persistent. Oricum, nu este o achizitie proasta. Intre timp, in 2011, a aparut si o varianta mai concentrata.


Numele parfumului: Acqua di Gioia
Casa: Giorgio Armani
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator: Loc Dong, Anne Filipo, Dominique Ropion

Categorie olfactiva: floral-fructat
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: lamaie, menta, note fructate
note de fond: jasmin, bujor, note acvatice
note finale: labdanum, cedru, zahar brun

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 2-3 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.