Pagini

Faceți căutări pe acest blog

19 februarie 2012

Delices de Cartier- Cartier



Parfumul Delices a fost creat pentru casa Cartier de Christine Nagel, in 2006, fiind primul parfum gurmand al brandului.
Parfumul exista atat in varianta EDT, cat si in varianta EDP. Eu am doar apa de toaleta, asa ca referirile mele sunt strict la ea. Rareori am vazut la un parfum potrivire atat de buna intre parfum, numele lui si flacon. Sticla este din cristal de culoare rosie, avand o forma aproximativ sferica si fiind decoarata cu un fel de caneluri verticale. Busonul este din plastic transparent, avand deasupra o floare stilizata din acelasi material, floarea respectiva avand drept model, cred, o brosa. Sticla in intregime poate fi asemanata cu o bijuterie si cred ca acest lucru nu este intamplator. 


Primele notele ale parfumului anunta, in chip cat se poate de clar, un parfum gurmand. Mirosul este foarte asemanator unui lichior de cirese a carui dulceata este echilibrata cu bergamota. Un praf de piper roz rafineaza mirosul facandu-l si putin picant. Cireasa nu seamana cu una in stare cruda, ci cu una confiata. In notele de fond, se mai simte cireasa, dar ea este suprapusa de un miros foarte discret floral. Eu simt doar iasomia si frezia, iar peste ele simt o urma de fum si putin praf de vanilie, banuiesc ca de la boabele de tonka. Parfumul are nuante foarte interesante, uneori aduce a ciocolata. In ciuda faptului ca multi se plang ca ar fi un parfum dulce, dulceata  nu este nici pe departe excesiva. Parfumul este foarte uscat si cald si emana multa blandete si senzualite. Mirosul este discret si foarte aproape de piele. Imi pare si destul de jucaus caci o data simti florile, o data ciocolata, alteori o tarta cu fructe, toate cu miros delicat, dar foarte tentant. Parfumul este frumusel, in final chiar se simte santalul. Spun asta pentru ca am observat ca, la foarte multe parfumuri de azi, notele de final sunt foarte superficiale. Parfumul, in intregul lui, este ca o bijuterie. Eu il cosider un parfum de intimitate. Desigur ca poate fi purtat si la exterior in anotimpurile reci, toamna sau primavara foarte devreme. Parfumul nu trebuie cumparat fara o testare riguroasa inainte. Din cate am inteles, cele care s-au plans ca parfumul ar fi puternic sau dulce erau in posesia variantei EDP. EDT nu este nici tare, nici prea dulce, totul e pus cu masura. 



Numele parfumului: Delices de Cartier
Casa: Cartier
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2006
Creator: Christine Nagel

Categorie olfactiva: floral-fructat
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: cirese, piper roz, bergamota
note de fond: iasomie, violeta, frezie
note finale: ambra, boabe de tonka, santal



Aprecieri personale
Intensitate: discret
Persistenta: cel putin 3-4 ore
Flacon: a se vedea descrierea din text
Evaluare: 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.