Pagini

Faceți căutări pe acest blog

18 februarie 2012

Fleur de Cabotine- Grès





Fleur de Cabotine este o apa de toaleta, creata de Jean Claude-Delville si Jean-Pierre Bethouart pentru casa Grès, care se vrea a fi vesela, romantica si feminina. Parfumul se deschide cu un miros  care aduce a proaspat. Este ceva citrico-floral.
Conform listei oficiale, notele de varf ar trebui sa aiba mandarina, rezeda de camp, care este o planta din vegetatia spontana (Reseda lutea) si liliac. As  putea admite ca citrica este o mandarina, despre rezeda nu stiu nimic (doar ca are miros), iar pentru liliac s-a folosit  cu siguranta un produs de sinteza. S-a obtinut un miros care seamana cu ceea ce noi numim lamaita, un arbust foarte comun, cu flori albe. Liliac nu se simte nicidecum in orice caz. Banuiesc ca mirosul provine de la aceasta rezeda, habar n-am. Acest miros initial destul de proaspat, dar o prospetime din aia de Persil, Ariel, devine in curand mult mai dulceag si acoperit de o pacla uleioasa. Nu va chinuiti sa recunoasteti bujori, crini, orhidee si flori de cactusi neprecizati ca este inutil si s-ar putea sa ajungeti la concluzia gresita ca ati pierdut simtul olfactiv. Se mai simte, insa, o nota fructata care ar putea fi nectarina. Parfumul este perfect liniar si moare in maxim o ora. 

Reseda lutea

Sper sa nu faceti greseala sa dati bani pe acest parfum ca s-ar putea sa va tenteze, e foarte ieftin. Eu l-am primit cadou la o cumparatura online, probabil ca voiau sa scape de el. Mai bine va luati de banii aia niste alcool de 98 de grade si niste uleiuri esentiale de oarece flori si va va iesi, cu siguranta, ceva mai bun si veti avea satisfactia ca v-ati facut-o cu propria mana. Ma opresc aici ca s-ar putea sa spun multe rautati, dar nu are sens.

Numele parfumului: Fleur de Cabotine
Casa: Grès
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2007
Creator: Jean Claude Delville, Jean-Pierre Bethouart








 


 
Categorie olfactiva: floral-lemnos, mosc
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: liliac, reseda de camp, mandarina
note de fond: bujor, crin alb, orhidee, floare de cactus (neprecizata)
note finale: nectarina, heliotrop, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 1 ora
Flacon: din cristal verde, piriform, cu un buson din plastic, modelat in forma de floare, desenat de Legros Fabrice
Evaluare: 0/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.