Pagini

Faceți căutări pe acest blog

24 februarie 2012

L'Eau Froide- Serge Lutens




Dupa ce in 2010 lansase L’Eau, care a fost primit cu o oarecare raceala, la sfarsitul anului trecut (2011), casa Serge Lutens a anuntat aparitia unui nou parfum, L’Eau Froide. Incercati sa descrieti apa prin cuvinte. E greu ? Dar apa rece ? Oricum nu poate fi mai greu decat sa incerci sa  definesti ceva incolor si inodor printr-un parfum.


Parfumul este unul minimalist care iti demonstreaza ca frumusetea sta in simplitate. El are prospetimea picaturilor de roua si a padurilor de pin, iti da o stare de confort psihic si te revigoreaza pur si simplu. Si, ca orice apa, te purifica. Senzatia de apa rece o ai doar cateva secunde, la inceput cand notele de varf iti aduc o combinatie de rozmarin, menta si eucalipt, amestecate cu niste coaja de lamaie sau grapefruit. E ca si cum te arunci intr-o apa de parau de munte. Ai un soc la inceput, pe urma te obisnuiesti. Te inteapa putin pe la nas, dar mirosul este realmente balsamic. Ulterior se simte doar mirosul de coaja de citrica, amestecat cu rozmarin, care te dezmiarda. A disparut raceala, compozitia este fresh, dar blanda. Evolutia de aici incolo este liniara, mergand incet spre non-miros si neavand longevitatea altor parfumuri ale casei.  Problema mea este unde este tamaia? Am fost de-a dreptul sedusa de ideea purificarii prin apa si tamaie si am tot pandit tamaia. E drept ca partea finala a parfumului are o atmosfera meditativa si ascetica care-ti poate sugera linistea unei catedrale, dar eu nu am depistat efectiv tamaia. Serge Lutens a avertizat ca vom descoperi un altfel de tamaie, una rece, fara fum. Ma tem ca trebuia sa-i citim printre randuri. Poate e doar o exprimare metaforica : apa care purifica asemeni tamaiei. Sau o fi tamaia de Somalia mai altfel? Chiar nu stiu, am cam ramas nedumerita. Oricum este ciudat ca, in ultimul timp, dupa ce s-a jucat cu compozitii savante, amestecand condimente, mirosuri florale si animalice, Serge Lutens se simte atras de ceea ce filosofii greci ai naturii numeau substantele primordiale. A inceput cu apa. Poate vor urma aerul, focul si pamantul.



Numele parfumului: L’Eau Froide
Casa: Serge Lutens
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2011
Creator: Serge Lutens

Gen: unisex
Descriere note: note acvatice, menta, vetiver, mosc, tamaie de Somalia 
Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: la fel ca si cel al parfumului L’Eau, inalt, paralelipipedic, din cristal transparent.
Evaluare: 7,50/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.