Pagini

Faceți căutări pe acest blog

14 martie 2012

Acqua Santa- Linari



Casa Linari, infiintata in anul 2000 de catre Reiner Diersche, de profesie inginer, cu preocupari ce tin de designul de interior, a lansat pana in prezent doar 6 parfumuri, Acqua Santa find penultimul dintre ele, scos pe piata in 2010. Parfumul este semnat de Maurice Roucel, de la care mai avem doua parfumuri memorabile : Envy, pentru casa Gucci si 24 Faubourg, pentru casa Hermès.
Ambalajul din carton si sticla parfumului sunt facute cu o minutiozitate tipic germana, acordanandu-se importanta si celui mai mic detaliu. Sticla, proiectata de insusi Reiner Diersche,  este identica pentru toate parfumurile Linari, este deosebit doar decorul ei de la un parfum la altul. Este o sticla masiva, din cristal transparent de cea mai buna calitate, cu design minimalist. Privita de sua, este perfect circulara, iar la vederea din fata este cilindrica, avand o inaltime foarte mica daca este sa o raportam la diametrul foarte mare. Este decorata cu linii orizontale de grosimi variabile, realizate din platina. Busonul este un fel de replica in lemn a sticlei, avand aceeasi forma, dar de dimensiuni mai mici. Si el este realizat tot dintr-un material pretios : lemn wenge. Nu as zice ca platina merge foarte bine cu lemnul. Nu pot spune ca m-a entuziasmat prea tare sticla. Estetic vorbind,  nu am reprosuri a-i aduce, dar manipularea ei, avand in vedere diametrul mare al sticlei si greutatea, nu as zice ca este foarte comoda. Apoi cred ca o buna parte din pretul produsului finit, destul de mare, se datoreaza ambalajului. Mi-ar fi placut sa dau mai multi bani pe parfum decat pe ambelaj. Numele parfumului, in traducere Apa sfanta,  ma intriga putin. Atributul de sfant nu prea imi pare indreptatit, dar sa vedem parfumul mai bine.



Primele note sunt proaspete, dar cam ascutite. Un miros curat, penetrant,destul de acidulat, foarte ferm in contur, de bergamota si, mai ales, de coacaza. Coacaza este si foarte longeviva, simtindu-se pana tarziu, cand parfumul este deja intr-o etapa florala. Notele de mijloc sunt caracterizate in primul de rand de iasomie si ylang-ylang, celelalte flori (trandafirul si lacramioara) fiind mai putin pregnante. Oricum, o buna bucata de timp, notele florale sunt sub dominatia coacazei, care mie imi pare supradimensionata. Nici de data aceasta parfumul nu capata dulceata sau caldura, dar este transparent si luminos.  Chestia este ca mie imi cam aduce aminte de curatenia isterica germana, cu alte cuvinte e multa inginerie in parfumul asta, dar prea putina poezie. Parfumul, in  textele publicitare, promitea o evolutie de la puritate si nevinovatie spre senzual. Evolutia ramane destul de liniara, se mai estompeaza ascutimile, dar si notele florale devin tot mai palide dupa ce se elibereaza de sub jugul coacazei. Speranta de-a gasi tandrete si senzualitate in notele finale este desarta. Caramelul si boabele de tonka de la care asteptam indulcirea si incalzirea parfumului sunt aproape insesizabile. In concluzie, parfumul nu mi-a creat mari emotii si consider ca pretul lui este mult prea mare pentru ceea ce ofera. Desigur ca el poate fi o varianta pentru cei care asteapta exclusiv prospetime de la un parfum, dar cred ca asta se poate obtine si cu bani mai putini. Parfumul este adecvat pentru primavara si vara, fiind usor de purtat si de asortat la tinute casual.

Numele parfumului: Acqua Santa
Casa: Linari
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator: Maurice Roucel

Categorie olfactiva: floral-fructat
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, coacaze negre, note verzi, patchouli de Java
note de fond: trandafir, iasomie salbatica, lacramioara, ylang-ylang, cyclamen
note finale: caramel, boabe de tonka, mosc, cedru

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 4 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.