Pagini

Faceți căutări pe acest blog

12 aprilie 2012

24 K /Women- Jivago



24 K /Women este primul parfum al casei Ilana Jivago, o casa americana de nisa, in tandem cu el fiind lansat si un parfum masculin cu acelasi nume. Casa se vrea a fi una speciala, care acorda o mare importanta si vesmantului exterior al parfumului.
Sticla este din cristal masiv, transparent, de forma conica, baza conului fiind octogonala. Dar conul este asazat cu baza in sus, motiv pentru care sticla este instabila si, de obicei, se vinde cu un suport. Busonul este aproximativ bitronconic, din metal auriu, avand incastrat in partea superioara o imitatie de jad, de culoare verde, din plastic. Sticla imi seamana cu un turture de gheata. Partea socanta a parfumului sunt niste fulgi de aur  care plutesc in parfum. Sincer, mie mi se pare de prost gust chestia asta cu fulgii de aur care, chipurile, ne-ar incarca cu energii pozitive. Sticla mi se pare foarte grea si total nefunctionala. Nu mai spun ca parfumul este foarte scump si platim mai mult pe sticla si fulgii de aur decat pe parfum. Oricum, cand vezi sticla, te astepti la un parfum spectaculos si s-ar putea sa nu fie chiar asa. Notele de varf, destul de tari, ar fi un fel de trandafir, dar peste el se aseaza altceva care-l deformeaza total. Banuiesc ca este mirosul de radacina de iris. Combinatia celor doua da un miros floral pentru care nu gasesc alta descriere decat ca miroase vetust rau. Dupa ce dispare trandafirul, in notele de mijloc te astepti sa simti iasomia si tuberoza, ambele flori cu miros penetrant pe care este imposibil sa nu le sesizezi. Nu este nici urma de ele. Singurul miros este cel al radacinii de iris, dar un iris care nu-mi place absolut deloc. Sunt multe parfumuri frumoase si interesante cu tema iris (Infusion d’iris al casei Prada, spre exemplu), dar acesta este chiar urat. Initial mi-a mirosit a sudoare rece, ulterior a ciuperci si plastic, iar in final a lapte de corp cu termen de garantie expirat. Nu mai spun ca parfumul este de-a dreptul glaciar, fara suflet, fara poezie, fara dulceata, imobil, fara suplete, greu. Nu pot sa cred ca acest parfum vrea sa se pretinda un parfum senzual. Nu are  absolut nimic senzual in el. Daca ar fi sa-l atribui unui sex, l-as declara parfum masculin, nicidecum feminin. Si soda caustica e mai tandra decat acest parfum. Nu pot sa cred ca cineva ar putea face o pasiune pentru el, poate doar ursii polari. 



Numele parfumului: 24 K/Women
Casa: Jivago
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1994
Categorie olfactiva: floral
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: trandafir
note de fond: iasomie indiana, tuberoza
note finale: iris, ambra

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 3-4 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 3/10

3 comentarii:

  1. Chiar ma gandeam sa-l cumpar blind de ziua mea. Bine ca am citit recenzia ta. Cred ca o sa ma multumesc doar cu Les Parfums Mythiques - Extravagance d'Amarige.

    RăspundețiȘtergere
  2. Extravagance d'Amarige este un parfum clasic frumos, cred ca e o alegere mai buna. Eu il port cu mare placere. 24 K are si particulele alea de aur in el care mi se par cam de prost gust si inutile intr-un parfum. Apoi as zice ca miroase a batranete, mai este timp sa-l cumperi, candva pe la 80 de ani :) Pana atunci ni se mai schimba gusturile.

    RăspundețiȘtergere
  3. :) Asa e Hertha, chiar nu isi au rostul particulele. In general eu aplic 3 pufuri. Cate unul pe fiecare incheietura si unul pe haine sau esarfa. Nu suport particule sau altceva in parfumuri.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.