Pagini

Faceți căutări pe acest blog

20 aprilie 2012

Alkemi- Laboratorio Olfattivo



E primul parfum al lui Marie Duchene pe care l-am incercat. Parfumul, produs in 2010 de casa Laboratorio Olfattivo, este superb. Din alchimie si magie, Marie Duchene nu a obtinut aur sau un panaceau universal, dar i-a iesit un balsam care ne ofera o clipa de fericire efemera.
Imi aduce aminte de Ambre Russe de la Parfum d’Empire, amandoua se joaca frumos cu ambra. Parfumul este foarte dens, cu multa ambra. In notele intiale este trecut si ylang-ylang, dar eu nu-l simt. Simt doar ambra si mirodenii , ultimele nelistate in descrierea oficiala. Seamana cu Ambre Sultan de la Serge Lutens la inceput. Primele note nu mi-au placut prea mult caci prea semana cu curry, ulterior insa este tot mai frumos, mai cald si mai senzual, adaugand tamaie, patchouli si smirna care-l fac profund si de-a dreptul somptuos. Vanilia din final ii da multa senzualitate. Absolut remarcabil si ca persistenta si ca siaj. Aur olfactiv, mangaiere tandra pentru zilele de toamna si iarna. Mai degraba masculin decat feminin.

David Teniersd- Der Alchimist



Numele parfumului: Alkemi
Casa: Laboratorio Olfattivo
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator: Marie Duchene

Categorie olfactiva: oriental-lemnos
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: ylang-ylang, ambra
note de fond: tamaie, cedru, patchouli, smirna
note finale: vanilie, cashmeran, santal



Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj superb
Persistenta: minim 6 ore
Flacon: flaconul obisnuit al casei,  din cristal transparent, masiv, cilindric, cu buson negru
Evaluare: 9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.