Pagini

Faceți căutări pe acest blog

14 aprilie 2012

Dune/ Femme- Christian Dior





Parfumul dateaza din 1991, fiind creatia lui Jean-Louis Sieuzac, cel care a semnat si celebrul Opium. Are o sticla frumoasa, din cristal usor galbui, transparent. Zona centrala a sticlei este cilindrica, iar marginile ei arata ca niste aripioare subtiate. Busonul este sferic, din metal auriu.
Dune este un parfum foarte frumos, clasic, care, spre deosebire de alte parfumuri ale anilor 90, nu are un aer vetust. E un parfum complex, foarte bine construit, atipic si, in chip neasteptat,  mult mai putin commercial decat alte parfumuri. Este posibil sa nu-i descoperi frumusetea din primul moment. Eu l-am probat de multe ori in magazin, dar nu m-a incitat. Abia in momentul in care am intrat in posesia unei miniaturi mi-am dat seama cat este de frumos. Dune nu este o dragoste la prima vedere pentru ca nu are cele mai incitante note de varf si pentru ca trebuie sa-i vezi evolutia ca sa-i descoperi frumusetea. Parfumul incepe cu note blande de citrice, la care se adauga dulceata lemnului de trandafir. Nu are nimic opulent sau agresiv,  dimpotriva, este moale si cremos. Apoi isi dezvolta un buchet floral foarte omogen si rotund, compus din trandafir, iasomie, ylang-ylang si crin. E lumina in buchetul asta, dar este si caldura si visare si nostalgie. Florile sunt foarte discrete, exact ca intr-un parfum masculin si peste ele sunt asezate note lemnoase. E un parfum frumos pana la sfarsit. Combinatia de patchouli, vanilie discreta si santal din notele finale este o adevarata poezie. Are o senzualitate blanda si o tandrete induiosatoare.
E un parfum cald de toamna si iarna, care poate fi purtat fara probleme si ziua si seara. Cred ca trebuie sa ai un minim de 30 de ani ca sa-l intelegi si sa-l porti. L-as asocia cu femeile inteligente, calme, meditative, cu inclinatii artistice si l-as introduce in categoria parfumurilor care nu trebuiesc ratate. Si tehnic si estetic este foarte bine facut.


Numele parfumului: Dune
Casa: Christian Dior
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1991
Creator: Jean Louis Sieuzac
Categorie olfactiva: oriental-floral
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, mandarina, lemn de
note de fond:
note finale:

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 4 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.