Pagini

Faceți căutări pe acest blog

26 aprilie 2012

Gaultier 2- Jean Paul Gaultier



Parfumul dateaza din 2005 si este semnat de Francis Kurkdjian. Este conceput ca un parfum unisex, de cuplu. Este motivul pentru care si sticla a fost construita de asemenea maniera incat arata ca jumatate de sticla care-si asteapta perechea. Pe aversul fiecarei sticle se afla niste magneti care unesc cele doua jumatati ale intregului.


Parfumul este unul minimalist care se bazeaza pe 3 ingrediente : mosc, ambra si vanilie. Pe toate le simti de la inceput si pana la sfarsit, fiind, cred, cel mai liniar parfum pe care l-am mirosit vreodata. Parfumul este dens si destul de dulce si, probabil, mai dificil de purtat pentru barbati, dar azi gusturile au evoluat foarte mult si sunt multi barbati care folosesc parfumuri dulci. Liniaritatea parfumului poate lesne sa plictiseasca, dar multi il gasesc, totusi, delicios. Mie nu-mi displace parfumul, dar nici nu am facut o pasiune pentru el. Simt in secundar o nota usor deranjanta, o combinatie de fum si produs farmaceutic. In mintea mea asociez parfumul asta cu o muzica placuta, ascultata in surdina, la lumina unei lumanari parfumate. Daca ar fi sa aleg intre Gaultier 2 si flankerul sau, Gaultier 2 Eau d’Amour, cu siguranta as alege a doua varianta caci este o varianta mai proaspata si mai putin liniara. E drept ca, incepand din notele de mijloc, diferenta dintre cele doua parfumuri nu se mai simte, dar parca la cea de-a doua nu am simtit nici nota aia medicamentoasa. Parfumul e mai mult unul de noapte, dar poate fi folosit si ziua in anotimpurile reci caci este un parfum moale si cald.



Numele parfumului: Gaultier 2
Casa: Jean Paul Gaultier
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2005
Creator: Francis Kurkdjian

Categorie olfactiva: oriental-vanilie
Gen: unisex
Descriere oficiala: mosc, ambra, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: discret, siaj mic
Persistenta: 2-3 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.