Pagini

Faceți căutări pe acest blog

20 aprilie 2012

Om. Inspire...and smile...-Miller et Bertaux



In spatele casei Miller et Bertaux, casa tanara, creata in 1985, se afla Francis Miller si Patrick Bertaux. Jedecand dupa fotografiile lor, dar si dupa numele insolite ale parfumurilor sunt doua personaje nonconformiste si exotice, neastamparate si creative.
Parfumul Om. Inspire...and smile...cica ar evoca Insula Bali. El este definit chiar pe siteul oficial al brandului ca un parfum de meditatie. Lista de ingrediente promite un parfum interesant cu aura mistica. Singur numele parfumului e cam ciudat si disonant. Inspira ...si zambeste. Ma intriga invitatia la zambet. Imi pare zambetul asta cam frivol, nu se potriveste nici cu meditatia, nici cu misticismul. Parca era mai potrivit inspira... si gandeste...Dar e mai important parfumul decat numele lui.


Parfumul este interesant si iti ofera momente de maxima placere olfactiva, dar este foarte versatil, imi pare ca are momente de instabilitate si cateva sincope derutante pe parcursul evolutiei sale. Chiar evolutia lui este ciudata. In prima jumatate de ora evolueza foarte repede pentru ca apoi sa devina foarte lenes si liniar.
Notele de inceput sunt usor dezamagitoare. Ma asteptam sa dau peste ceva mult mai dens, avand in vedere culoarea chihlimbarie a parfumului, peste un inceput in forta. E o combinatie cam apoasa de garoafa, cu ardei iute si un patchouli destul de plapand. Peste 5 minute parfumul este deja mult mai frumos,  mai dens si mai rotund. E frumoasa combinatia de garoafa cu cuisoare, nici nu stiam ce bine se potrivesc. Dupa vreo 15 minute apare tamaia, parfumul se implineste, capata profunzime si isi dezvolta latura care, intr-adevar, te indeamna la meditatie. Parfumul are un fel de liniste si un calm desavarsit. Fiind o fiinta care gandesc pozitiv, eu as medita la fericire. Parfumul are o caldura blanda, e de-a dreptul mangaietor. Creste in intensitate si patchouli si, dupa vreo 30 de minute, parfumul este splendid. Din cand in cand, nu stiu de ce, sunt momente de ruptura cand parca nu este la fel de frumos, dar sunt pasagere. In etapa urmatoare, care este si cea mai lunga , parfumul capata densitatea unui lichior, este si usor mai dulce caci se adauga, peste tamaie, vanilia. Asta ar fi latura lasciva si senzuala a parfumului care dureaza foarte mult. Parfumul este longeviv, destul de discret, cu un siaj mediu. Componentele il fac sa fie un parfum de toamna si iarna. Nu este o investitie rea. Eu nu l-am cumparat caci am multe parfumuri care pun accent pe tamaie si smirna.

John William Waterhouse- Sweet Summer


Numele parfumului: Om. Inspire...and smile...
Casa: Miller et Bertaux
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Categorie olfactiva: oriental-condimentat
Descriere oficiala:
note de varf: smirna, cuisoare, garoafa, piper, ardei iute
note de fond: tamaie,  patchouli
note finale: note lemnoase, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 4 ore
Flacon: paralelipipedic, din cristal transparent, cu buson inalt, cilindric, de culoare argintie.
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.