Pagini

Faceți căutări pe acest blog

27 septembrie 2012

Aqua Universalis Forte-Maison Francis Kurdjian




Aceasta creatie a lui Francis Kurkdjian este unul dintre cele mai puternice si longevive fresh-uri din cate cunosc. Francis are un talent aparte: acela de a gasi niste combinatii simple, dar absolut geniale. Are o serie de parfumuri cu caracter minimalist, dar care sunt extraordinare, asa cum este si aceasta.
Parfumul incepe cu miros de lamaie, desigur acrisor, dar vag aromatizat cu trandafir.  E mai mult zeama initial, pentru ca ulterior sa simti o coaja de citrica atat de realista incat ai impresia ca ai muscat fructul si ii simti tot uleiul din coaja care este , desigur, destul de amar. Incet apare  un miros floral de lacramioare care se lupta sa iasa de sub dominatia citricelor, dar nu prea izbandeste. Mirosul de coaja persista vreme indelungata. Cred ca acest parfum poate fi vandut la farmacii ca leac pentru raceli si boli ale cailor respiratorii caci are o concentratie fantastica. Compozitia, in ciuda concentratiei, este foarte supla si aerisita. Siajul este si el remarcabil. Parfumul este clar o nebunie, dar una de care poti deveni dependent. Lacramioarele reusesc sa aduca putina dulceata care face si mai placut acest drog. N-am crezut ca un parfum fresh poate crea atata placere.



Numele parfumului: Aqua Universalis Forte
Casa: Maison Francis Kukdjian
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2011
Creator: Francis Kurkdjian

Categorie olfactiva: floral-lemnos
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, lamaie de Sicilia
note de fond: iasomie, trandafir marocan, lacramioare
note finale: note lemnoase, mosc


Aprecieri personale
Intensitate: opulent
Persistenta:
Flacon: standardul casei, cu buson auriu
Evaluare: 10/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.