Pagini

Faceți căutări pe acest blog

21 septembrie 2012

Ecoute moi- Molinard




Casa Molinard,  imi pare mie, traieste in trecut. Isi invoca ostentativ vechimea  pe ambalaje (parfumeur depuis 1845), de parca tot vinul vechi este, musai, si bun si isi (si ne) aduce aminte, cat se poate de des, de parfumurile ei de succes, Habanita in primul rand. Doar ambalajul de carton si recipientele par a fi depasit secolul 20.
Ecoute moi este un parfum floral care pare ca incearca sa se adaptateze gustului modern, motiv pentru care a adaugat niste note fructate, dar ele sunt adaugate unui buchet dens, sufofocant de flori cu miros coplesitor. Judecand dupa reactia mea la acest parfum, as baga mana in foc ca parfumul contine aldehide nemarturisite in lista oficiala.  Primele note sunt de o opulenta paralizanta, continand citrice invadate de un miros floral, in care se pot recunoaste mai lesne iasomia si ylang-ylang-ul. E dur tare, lipsit de finete si-mi aduce aminte de Caleche de la Hermes, varianta asta care este azi in comert si care este irespirabila. Partea de final a parfumului are o floare de portocal recognoscibila, dar care nu are nimic firesc si natural si note de zmeura, la fel de artificiale. Ecoute moi este croit dupa standardele anilor 60-70 ai secolului trecut si, cu zmeurica sau fara de ea, nu are nicio sansa sa cucereasca pe nimeni, poate doar nostalgici  pensionari, desi eu cred ca, indiferent ce varsta avem, toti evoluam olfactiv. Mie imi plac o multime de parfumuri clasice, ador unele parfumuri opulente, dar acest hibrid intre clasic si modern este total nereusit, lipsit de aer, de lumina, finete, eleganta si armonie.  E semi-jalnic si nu-l recomand nimanui.

Numele parfumului: Ecoute moi
Casa: Molinard
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1997
Creator:
Categorie olfactiva: floral-fructat
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: mandarina si potyocala amara (bigarde)
note de fond: iasomie, ylang-ylang, osmanthus, trandafir
note finale: flori de portocal, note de zmeura, benzoin

Aprecieri personale
Intensitate: foarte opulent la inceput, ulterior de intensitate medie
Persistenta: in jur de 2 ore
Flacon: a se vedea fotografia
Evaluare: 4/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.