Pagini

Faceți căutări pe acest blog

22 septembrie 2012

Glow- Jeniffer Lopez


Am citit multe comentarii despre acest parfum si, la un moment dat, chiar am vrut sa-l cumpar pe netestate, desi nu prea iau parfumuri lansate de vedete. Intamplarea a facut sa intru in posesia lui pe alta cale. Parfumul dateaza din 2002 si a avut, in primul an de la aparitie, un succes de public enorm. Nu acest succes de public m-a determinat sa doresc a-l proba ci, mai degraba, o recenzie a parfumului facuta pe Le critique de parfum, un site pe care eu il citesc saptamanal si in recenziile caruia am destul de multa incredere.
Autorul este, de obicei, foarte exigent, si este greu sa-i smulgi o stea cand e vorba de evaluari. Ei bine, Glow a primit pe acest site 4 stele (la fel ca Alien-Thierry Mugler, ca sa dau un exemplu de parfum celebru), chestie care m-a incitat si m-a facut nerabdatoare sa-l probez. Deziluzia a fost uriasa. Parfumul debuteaza cu un miros de citrice peste care se aseaza imediat un miros de trandafir destul de realist, dar care-mi aduce aminte de esenta bulgareasca de trandafir, cu tenta clar sapunoasa. Chiar miroase a sapun ieftin de trandafir, era unul roz pe vremea comunismului. A curat as putea admite ca miroase, dar sa spui ca acest parfum este sexy, cum spun multe femei care au facut pasiune pentru el (influentate de caracterizarea pe care a facut-o insasi Jeniffer Lopez care l-a definit ca fresh-curat-sexy), mi se pare aberant caci nu are nici cea mai mica urma de senzualitate. Mai degraba are un miros inocent. Parfumul este liniar si destul de longeviv, dar, in ciuda acestei din urma calitati, ma indoiesc ca o femeie rafinata ar face o pasiune pentru el. Din lista oficiala,  nu reusesc sa regasesc o serie de ingrediente  care ar fi dat putina personalitate parfumului. Eu nu as da bani pe el, desi as putea sa admit, eventual, intrebuintarea lui  cand gradinaresti de una singura sau cand mergi la piata (foarte devreme, de dimineata). Poate e bun si cand mergi la doctor sau in alte situatii prozaice ale vietii noastre. Este nastrusnic si  numele lui, care sugereaza un parfum Glamour, de seara. Sticla, foarte finuta ca aparitie, este usor, asimetrica, inalta si zvelta (se zice ca ar sugera o silueta de femeie), din cristal sablat. Sistemul de pulvarizare este din aluminiu si are un buson de protectie din plastic, de culoarea sticlei. Doua pandantive din metal, atarnate pe gatul sticlei, ii confera un aer pretios si feminin. Sticla si numele parfumului sunt in total dezacord cu continutul. Creatoarea parfumului este Louise Turner, din creatiile careia, sincer, nu mi-a placut pana acum nimic caci nu reuseste sa creeze prin  parfumurile sale emotii, creeaza doar mirosuri ferme, foarte statice.

Numele parfumului: Glow by JLO
Casa: Jeniffer Lopez
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2002
Creator: Louise Turner

Categorie olfactiva: floral
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: grapefruit rose, neroli
note de fond: trandafir, santal, ambra
note finale: iasomie, iris, vanile, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: de durata destul de lunga, in jur de 4-5 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 6/10

2 comentarii:

  1. Nu,dupa mine este o pierdere de timp sa incerci parfumurile de vedeta. Cele pe care le-am incercat mi-au picat intamplator in mana .

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.