Pagini

Faceți căutări pe acest blog

30 septembrie 2012

Love and Tears- By Kilian





Ma surprinde acest parfum cu nume dramatic pentru ca nu recunosc in el rafinamentul altor parfumuri create de Calice Becker si pentru ca este un parfum  atipic pentru casa By Kilian, care imi parea mai inovativa si adaptata gustului modern.
Mi se pare ciudat sa vad in 2010 un parfum foarte asemanator in mare (doar usor mai rafinat) cu Anais Anais al casei Cacharel din secolul trecut, pe care il detest si as vrea din toata inima sa dispara din magazine. Dupa un preludiu olfactiv foarte scurt cu citrice, apare un miros groaznic, indolic, caruia nu i-as putea spune floral desi se datoreaza unei combinatii nefericite dintre lavanda si iasomie. Noroc ca acest miros nu este de foarte lunga durata. O a doua combinatie nefericita este aceea a iasomiei cu ylang-ylang, amandoua flori mieroase, cu multa personalitate si opulenta olfactiva. Combinatia aceasta apare de multe ori in parfumuri si, de fiecare data, da parfumuri dense, dulci, lipsite de aer si aducatoare de dureri de cap. Mai sunt si alte flori mai greu sesizabile: narcisa, lacramioara, neroli. Uneori parfumul asta imi aduce aminte de mirosul naftalinei, noroc ca este mai cremos si lacramioara ii da o tenta de verde. Sper sa fie si mai putin nociv pentru caile respiratorii. Iasomia realista si cotropitoare a lui Serge Lutens din A la Nuit incepe a mi se parea foarte usoara si aerata fata de aceasta de aici. Nu ma indoiesc ca sunt folosite ingrediente de buna calitate, dar se abuzeaza de flori si buchetul obtinut este lipsit de vraja, subtilitate si rafinament.

Numele parfumului: Love and Tears
Casa: By Kilian
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator: Calice Becker

Categorie olfactiva: floral-iasomie
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, portocala amara, lavanda, galbanum
note de fond: iasomie, ylang-ylang, narcisa, lacramioara, neroli
note finale: cedru, muschi de stejar, styrax

Aprecieri personale
Intensitate: opulent
Persistenta: 3-4 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare: 4/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.