Pagini

Faceți căutări pe acest blog

21 septembrie 2012

Midnight Oud-Juliette Has a Gun



Midnight Oud, creatie a lui Romano Ricci,  este relativ recent, fiind lansat in 2009, si face parte din ceea ce eu numesc experiente interesante. Parfumul asta este ca o calatorie dinspre infern spre rai, de la intuneric spre lumina.
Notele de varf sunt de-a dreptul groaznice. E un miros care-mi aduce aminte de lipici, medicamente si cauciuc. Citind lista de ingrediente pot depista doar doua ingrediente care ar putea da ceva din uratenia acestui miros : sofranul si oudul. Timid, pe fondul acesta cavernos si periculos, apare geranium si apoi trandafir, ingrediente care se concureaza multa vreme, dar as zice ca geraniumul ramane dominant. Combinatia celor doua este frumoasa desi se mai simte o tenta medicamentoasa, acum inofensiva, ba chiar potrivita cu combinatia de geranium si rosa, dandu-i o tenta balsamica. Cred ca daca ar lipsi, parfumul ar fi de-a dreptul banal. Realmente imi place parfumul in aceasta faza, mai ales ca incepe sa se simta si patchouli destul de bine. Evolutia este destul de liniara in partea a doua, parfumul pastrandu-si frumusetea balsamica. E un parfum care te scoate din banal si din anonimat, perfect purtabil de catre o femeie.

Numele parfumului: Midnight Oud
Casa: Juliette Has a Gun
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2008
Creator: Romano Ricci

Categorie olfactiva: chypre-floral
Gen: definit de unii ca unisex, de altii ca feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota de Sicilia, sofran, papirus
note de fond: geranium, trandafir de Damasc, lemn de oud (agar) 
note finale: patchouli, ambra, mosc


Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: cilindric, cu aspect de metal aurit, decorat cu motive arabe
Evaluare: 7/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.