Pagini

Faceți căutări pe acest blog

19 septembrie 2012

Souffle Sauvage-Bissoumine




Brand-ul  Bissoumine este putin cunoscut caci este foarte tanar, fiind creat in 2009. Pana in prezent a lansat 8 parfumuri, dar mai produce si lumanari parfumate si esarfe din matase. Numele lui vine de la un cuvant din aramaica care inseamna parfum.
Souffle sauvage este primul parfum pe care-l probez de la aceasta casa.. Sticla parfumului este sticla standard adoptata de brand, de forma cilindrica, cu umerii ingustati si rotunjiti in partea dinspre buson, din cristal transparent.
Parfumul aici in discutie dateaza din 2009, a fost creat de Kitty Shpirer si este un parfum floral- lemnos care pretinde ca ar evoca un camp cu flori salbatice din Provence inundat de soare.  E drept ca nu am fost in Provence, or fi avand campurile cu flori salbatice de acolo un miros mai special, dar ma indoiesc ca ar putea sa aiba un miros ca al acestui parfum care nu pare a avea in el nimic natural. Notele de varf contin un fel de piersica total  nenaturala , mai degraba un miros de sambure de piersica usor amar, si un miros vested de mandarina. Mandarina dispare foarte repede si ramane pseudo- piersica insingurata care-mi aduce aminte de radierele copilariei, alea viu colorate (cred ca erau chinezesti), cu miros intepator de fructe. Am tot asteptat sa vina florile de camp, dar n-am simtit elemente de noutate. Singura schimbare a fost diminuarea  mirosului de radiera, care a ajuns sa semene cu mirosul unei fete de masa de tip musama ( din aia panzata pe interior) nu tocmai noua (ca nu era puternic). De smirna din notele finale nici nu poate fi vorba. Mi se pare o obraznicie sa ceri 80 de euro pe 50 de ml din licoarea asta.  Doar la brand-ul Yosh, pretins si el de nisa, am mai intalnit parfumuri comparabile cu acesta. 

Numele parfumului: Soufle Sauvage
Casa: Bissoumine
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2009
Creator: Kitty Shpirer





Categorie olfactiva: floral-lemnos
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: piersica, mandarina
note de fond: flori de camp
note finale: mosc alb, smirna

Aprecieri personale
Intensitate: mica
Persistenta: 2 ore
Flacon: a se vedea textul
Evaluare: 0/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.