Pagini

Faceți căutări pe acest blog

28 septembrie 2012

Washington Square-Bond no.9




Nu stiu de ce dar parfumurile Bond no.9 nu m-au ispitit niciodata. Chiar nu am incercat niciunul desi as fi avut ocazia. Banuiesc ca ar putea fi doua cauze: reticenta mea fata de parfumurile americane si flacoanele foarte socant colorate care imi sugerau ceva foarte modern si nonconformist, mai degraba un exercitiu olfactiv decat un parfum.
Primul parfum incercat a fost acest Washington Square, un parfum destul de recent, aparut in 2010. In mare parte, parfumul a fost exact ceea ce am presupus a gasi in flacon. Un parfum foarte tare, lipsit de subtilitate si poezie, mai rece decat Siberia desi are ca subiect principal o floare: trandafirul. In tot parfumul nu pot deslusi decat 3 ingrediente:  bergamota, trandafir si geranium. Bergamota apare in notele de varf, fiind dulce acrisoara si usor racoritoare. Peste ea se aseaza un trandafir care este inundat, insa, de geranium, fapt ce-l face rece si intepator. Combinatia aceasta de trandafir si geranium nu este urmata de nimic, de parca parfumul nu ar avea note de baza. Visul american de parfum este implinit: parfumul este curat, ba chiar cred ca foloseste si  ingrediente naturale, de calitate destul de buna. Cred ca, daca cumparam niste alcool si punem in el doze mari de ulei essential de bergamota, trandafir si geranium, obtinem si noi un Washington Square si salvam 200 de dolari din bugetul personal. Desi e tare, parfumul tine foarte putin (in jur de o ora si ceva) si este firesc sa fie asa caci nu are note de baza, la sfarsit are doar miros rezidual de trandafir si geranium.

Washington Square


Numele parfumului: Washington Square
Casa: Bond no.9
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator:
Categorie olfactiva: floral
Gen: unisex
Descriere 
note de varf: bergamota, tarhon
note de fond: trandafir, geranium
note finale: vetiver, ambra, mosc, note de piele

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opilent
Persistenta: de scurta durata, maxim 2 ore
Flacon: flaconul casei, de culoare albastra, cu o vedere a intrarii in Washington Square
Evaluare: 4/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.