Pagini

Faceți căutări pe acest blog

22 octombrie 2012

Calamity J. - Juliette Has A Gun





Parfumul lui Romano Ricci este exact ca si numele lui, nici ca se putea unul mai potrivit: o calamitate.
Citind lista notelor, te astepti la ceva tandru, cald, chiar senzual. Chiar nu inteleg cum a reusit sa obtina un parfum atat de trist (ca sa nu zic sumbru). Patchouli, pe care il simti chiar din deschidere, este apos si foarte urat, dur, amar, cu miros secundar de branza imputita. Peste el se aseaza un mosc dulceag, usor floral. Singurul care are cat de cat un miros acceptabil este irisul, dar ciudat este ca fiecare dintre cele trei componente canta solo, nu reusesc sa se amestece si sa dea o chestie omogena si coerenta. Ambra si vanilia pentru mine nu exista.

Numele parfumului: Calamity J
Casa: Juliette Has a Gun
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2009
Creator: Romano Ricci


Categorie olfactiva: oriental-lemnos
Gen: feminin
Descriere oficiala note: patchouli, mosc, iris, ambra, lavanda, vanilie




Aprecieri personale
Intensitate: foarte delicat, fara siaj
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: standardul casei, de culoare negra-cenusie
Evaluare: 4/10

2 comentarii:

  1. Ma intriga recenzia ta, pentru ca e perceptia ta asupra parfumului difera aproape total de a mea! :) Mie Calamity J mi se pare un parfum dulce, ambrat, cu mult iris si vanilie si foarte putin patchouli - as putea sa il compar, mai ales in notele de fond, cu orezul cu lapte. Nu am simtit (slava Domnului) aroma de branza imputita, dimpotriva, imi pare aproape ca notele converg catre un miros ca de tamaie, dintr-aceea nearsa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Patchouli este versatil si pentru scurta vreme apare nota aia tipica, usor medicamentoasa si un usor miros de branza frantuzeasca. Nu tine mult, e chiar la inceput nuanta asta, pana nu se instaleaza notele de fond. Spre sfarsit are oarece ambrat, e drept, dar e aproape insesizabil. Eu am stat cu nasul in incheietura ca sa simt ceva. Deja din notele de fond parfumul a fost foarte fragil.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.