Pagini

Faceți căutări pe acest blog

18 octombrie 2012

Cara- Farmacia SS Annunziata





Este primul parfum al casei Farmacia SS Annunziata pe care il probez. Te si apuca emotiile cand incerci parfumul unei case care face parfumuri de aproape 500 de ani (1561), caci te astepti sa descoperi licori de spiterie, cu mirosul trecutului. Nu a fost chiar asa. Am descoperit in Cara un parfum delicat si foarte bland. As putea sa-l aseaman cu o bezea sau cu vata de zahar de pe bat sau, cel mai bine, cu bulgarasii aia din albus de ou care plutesc pe desertul numit Oeufs a la neige
. Aromele lui (ca nu le pot zice mirosuri) sunt migdale, vanilie si, la final, ambra. Toate sunt foarte frumoase, dar abia sugerate. E ca si cum ti-ar veni pe la nas o boare de la un desert. Este dulce, dar si dulceata e una retinuta, abia sugerata. Parfumul nu este longeviv, dureaza cel mult trei ore, dar te si miri ca dureaza atat de mult avand in vedere ca este din start usor ca un fulg de nea. Parfumul, in intregul lui, este ca o pudra usoara sau ca un sal de matase care pastreaza amintirea unui parfum. E foarte frumos si rafinat, de o inocenta incredibila, dar nu e parfum, e o aroma de piele, fara siaj. Desigur ca e si gurmand. Mie imi place, dar nu trebuie cumparat fara a fi probat inainte caci intensitatea lui poate sa dezamageasca. Nici nu cred ca este pentru oameni, e pentru ingeri.




Numele parfumului: Cara 
Casa: Farmacia SS Annunziata
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2000
Creator:
Categorie olfactiva: oriental-vanilat
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: vanilie, zahar
note de fond: migdale, caramel
note finale: note pudrate, ambra

Aprecieri personale
Intensitate: foarte delicat, fara siaj
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: paralelipipedic, aplatizat, cu buson negru
Evaluare: 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.