Pagini

Faceți căutări pe acest blog

11 octombrie 2012

Dark Amber and Ginger Lily Cologne- Jo Malone



Parfumul se deschide cu un miros de ghimbir si cardamom peste care se suprapune un miros floral, eteric, usor dulceag, in care se poate recunoaste orhideea si, mai greu, trandafirul. In aceasta faza parfumul este eteric, linistitor, tonic.
Dupa instalarea notelor lemnoase devine extrem de discret, perceptibil doar daca stai cu nasul in piele. Incepe sa aiba un miros de creion proaspat ascutit care pentru mine este foarte deranjant si plictisitor. Notele ambrate de la final, desi mult mai placute, nu pot anihila mirosul de talas de creion care nici nu stiu de la ce vine (de la santal?). Parfumul are multe asemanari cu doua parfumuri care il preced cronologic : Navegar de la L’Artisan Parfumeur si Naomagic de la Naomi Campbell, aparute in 2000, respectiv 2002. De asemenea seamana cu Ambre Gris de la Pierre Balmain, aparut tot in 2008, la fel ca si Dark Amber. Nu e genul meu de parfum si cred ca este potrivit femeilor interiorizate si foarte timide. Parfumul nu are siaj deloc si, desigur, nu este deranjant pentru cei din jur.

Numele parfumului: Dark Amber and Ginger Lily Cologne
Casa: Jo Malone
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2008
Creator: Jo Malone

Categorie olfactiva: oriental-lemnos
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: cardamom, ghimbir, piper roz
note de fond: iasomie, orhidee, trandafir, lotus
note finale: piele, lemn, santal, tamaie, patchouli, ambra



Aprecieri personale
Intensitate: foarte discret
Persistenta: in jur de 2 ore
Flacon: din cristal de culoare neagra, paralelipipedic, cu buson argintiu
Evaluare: 4/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.