Pagini

Faceți căutări pe acest blog

23 octombrie 2012

Havana Vanille/Vanille Absolument- L'Artisan Parfumeur





Judecand dupa ingrediente, Havana Vanille (careia i s-a schimbat numele in Vanille Absolument)  are vocatia succesului la doamne. In ciuda faptului ca este mult mai elaborat decat alte gurmande, i s-au gasit tot felul de cusururi. Cea mai amuzanta chestie mi s-a parut aceea ca ar mirosi ca un dovleac mucegait.
Dar sa lasam barfele si sa vedem parfumul. Partea de inceput a parfumului este delicioasa si pufoasa. Seamana foarte bine cu o ciocolata alba aerata. Spun aerata caci, pe langa mirosurile de unt de cacao, lapte fiert, vanilie si rom, are o nota ozonica care-i da un aer fresh si eteric. Initial amestecul este rotund, cremos, dulce, dar nu in exces. Mirosul de vanilie nu este cel obisnuit, ci cel de pastaie de vanilie. Parfumul are si o nota iodata care da foarte bine cu compozitia. Pe parcurs, parfumul devine prafos si pierde mult din dulceata, ceea ce il deosebeste de alte gurmande pe aceeasi tema, care sunt excesiv de dulci. In aceasta faza are un miros ciudat in secundar, ca de medicament sau insecticid, dar pe mine nu ma deranjeaza, chiar ma amuza. Parfumul dureaza o vesnicie si evolueaza foarte lent. Intr-o ultima etapa este dominat de miros de lemn afumat, deja nu mai este gurmand, ci usor balsamic. Mie chiar imi place parfumul si-l gasesc mult mai interesant decat alte parfumuri cu vanilie care sunt cam la fel toate. Longevitatea este mare si, desi parfumul nu este opulent, are un siaj foarte bun. La cea mai mica miscare a incheieturii, simti boarea parfumului in nas.





Numele parfumului: Havana Vanille
Casa: L’Artisan Parfumeur
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2009
Creator: Bertrand Duchaufour

Categorie olfactiva: oriental-vanilat
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: scortisoara, rom, fructe uscate
note de fond: boabe de tonka, narcisa, imortela, tabac
note finale: vanilie, lemn afumat, piele, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj frumos
Persistenta: in jur de 8 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare: 8/10

2 comentarii:

  1. Si mie Havana Vanille (aka Vanille Absolument) mi se pare o vanilie foarte frumoasa, foarte aromata. Notele (subtile) de tabac, rom si piele schimba inocenta dulce a vaniliei in ceva mai complex si mai interesant, poate chiar spre unisex (desi parfumul mi se pare mai degraba feminin). In orice caz, foarte reusit parfumul, si extrem de longeviv si intens pentru un L'Artisan.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este longeviv caci e facut Duchaufour. Olivia Giacobetti are cu totul alt stil, parfumurile ei sunt cam toate de-a dreptul stravezii si putin persistente. Idole de la Lubin este, desigur, o exceptie notabila, chiar m-am mirat cand am vazut ca este creatia ei.
    Vezi ce interesant, eu, desi am vazut in note trecut tabacul, deci eram avizata, nu l-am simtit nicio clipa. Poate pentru ca fumez prea mult. Cu sau fara tabac, parfumul e dintre gurmandele reusite.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.