Pagini

Faceți căutări pe acest blog

20 octombrie 2012

Imperial Opoponax- Les Nereides



Imperial Opoponax e singurul parfum de la Les Nereides pe care am avut ocazia sa-l probez. Dat fiind numele parfumului, asteptarile imi erau mari caci intrezaream un regal olfactiv. Nu a fost chiar asa. Ca sa fiu foarte sincera, sigurele care mi-au placut au fost notele de varf.
Combinatia de lamaie si santal, desi foarte intepatoare, mi s-a parut geniala si profund balsamica. Acestei deschideri de exceptie ii urmeaza o faza de incertitudini in care simti un miros medicamentos, apoi miros de cauciuc ars, pentru ca apoi parfumul sa se stabilizeze la un miros de fum de rasina usor vanilat. De aici incolo parfumul este liniar. Din pacate, mirosul de rasina este extrem de dulce si compromite aura balsamica a parfumului, fara a reusi sa faca din parfum nici macar un gurmand.

Numele parfumului: Imperial Opoponax
Casa: Les Nereides
Concentratie: EDP
Categorie olfactiva: oriental
Gen: unisex
Descriere oficiala note: lamaie, opoponax, ambra, benzoin, vanilie, santal

Aprecieri personale
Intensitate: destul de discret, fara siaj
Persistenta: 3-4 ore
Flacon: din cristal transparent, de forma rectangulara, cu colturile de jos retezate si rotunjite, extraplat
Evaluare: 4/10

4 comentarii:

  1. E interesanta recenzia ta! Eu nu prea am simtit opoponaxul din acest parfum care, dealtfel, ii poarta numele. Mi s-a parut totusi ca miroase a ceva foarte familiar, ceva unisex, cu lavanda poate - si intr-adevar, Luca Turin il compara cu o crema de ras de pe vremuri ("daddy's shaving cream"). Se poate sa aiba dreptate.

    Desi mi-a placut parfumul pentru aerul de familiaritate si melancolie pe care mi l-a dat, nu am putut totusi sa il iubesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma inciti cu Luca Turin, trebuie neaparat sa-mi fac si eu o copie dupa carte. WOW ! O crema de ras atat de dulce?

    RăspundețiȘtergere
  3. Sigur trebuie sa citesti cartea lui Turin; pot sa ti-o imprumut pe a mea sa faci o copie (desi mi-e un pic jena de ea - de cat am citit-o s-a cam 'sifonat' :) ). Daca vrei o carte noua, o poti gasi si pe Ebay.co.uk, la un pret destul de bun (in jur de £11 cu tot cu livrare).

    RăspundețiȘtergere
  4. Ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai imrumuta-o sa o copiez.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.