Pagini

Faceți căutări pe acest blog

16 noiembrie 2012

Nuit etoilee- Annick Goutal




Parfumul este o surpriza pentru mine pentru ca nu seamana cu nimic din ce este la moda azi, deci se detaseaza clar de peisajul olfactiv actual, si pentru ca  este unul dintre putinele parfumuri ale brandului Annick Goutal care-mi starneste emotii olfactive.
Creatoarea lui, Isabelle Doyen, a incercat sa creeze o atmosfera de basm si de vis frumos, imaginand o plimbare sub clar de stele printr-o padure de conifere si chiar a reusit.
Primele note ale parfumului, caracterizate prin menta piperata si pin, te arunca intr-o noapte cu ger napraznic, din aia in care crapa pietrele si zapada iti trozneste sub picioare. Cu siguranta trebuie sa fie si o nota ozonata, caci parfumul este incredibil de realist, profund balsamic. E o atmosfera inghetata, dar feerica si inocenta, plina de magie si mister, in care te astepti sa apara zane imbracate in blanuri albe, imaculate si, din scorburi de copac, spiridusi topaitori, dispusi sa-ti implineasca cele mai nastrusnice dorinte. Ulterior parfumul se incalzeste, acum simtindu-se mai bine lamaia discret mentolata, mai bine zis coaja ei. In egala masura, se simte un miros firav de conifera. Parfumul ramane prospat, dar, ca toate parfumurile casei, este foarte liniar, fara surprize. Totusi, chiar asa liniar si fragil, are o gingasie aparte. Ideea parfumului este de nota 10, pacat ca proiectul a ramas la jumatate de drum. E o problema si utilizarea parfumului. Este in chip clar un parfum rece si proaspat adecvat unui anotimp cald, dar mental eu n-as putea purta pe canicula un parfum care sa-mi evoce iarna si sarbatorile Craciunului. Oricum un parfum original si inventiv, per total mi-a lasat o amintire frumoasa.




Numele parfumului: Nuit etoilee
Casa: Annick Goutal
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2012
Creator: Isabelle Doyen




Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: lamaie, portocala, menta
note de fond: ace de pin siberian, rasina de brad
note finale: imortela, seminte de angelica, boabe de tonka

Aprecieri personale
Intensitate: discret
Persistenta: 3-4 ore
Flacon: standardul casei, in varianta masculina (paralelipipedic) si feminina (in forma de butoias), de culoare albastra, flaconul feminin fiind impodobit pe gat cu o funda albastra.
Evaluare: 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.