Pagini

Faceți căutări pe acest blog

8 decembrie 2012

1876- Histoires de Parfums



1876 este anul  nasterii  unei celebre dansatoare exotice de origine olandeza, care a avut un sfarsit tragic, fiind condamnata la moarte in 1917 in Franta, sub motivul ca ar fi facut spionaj in favoarea Germaniei in timpul primului razboi mondial. Numele ei de scena a fost Mata Hari.



Parfumul care i-a fost dedicat a fost creat in 2001. Primele note ale parfumului au un miros usor bahic, dar destul de proaspat, o combinatie de citrice si trandafir. In cateva secunde, trandafirul este invadat de chimen si scortisoara, care-l acopera in mare masura, parfumul devenind greu si dens, intunecat. E un trandafir murdar, incarcat de alte mirosuri. Mirosul parfumului imi creaza senzatia ca ma aflu intr-un harem nearisit, unde s-au amestecat mirosurile parfumurilor mai multor femei. Combinatia este greu de disecat in partile ei componente. Personal nu simt nici violeta, nici garoafa, dar imi pare ca percep o urma de patchouli. Dupa cateva minute, parfumul se stabilizeaza la un miros de trandafir, pudrat, cam imbacsit si neclar, lasciv precum un dans oriental. Mirosul lui imi evoca o femeie pudrata si pomadata, dar usor transpirata. De aici incolo, parfumul este foarte liniar, durand enorm. Parfumul nu este usor de purtat, dar imi pare ca reuseste sa evoce ceea ce si-a propus. Cu siguranta nu este genul meu de parfum si imi vine greu sa cred ca un barbat l-ar putea purta.

Numele parfumului: 1876
Casa: Histoires de Parfums
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2001
Creator: Gerald Ghislain ?
Gen: unisex (? ), dupa mine este feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, portocala, litchi
note de fond: trandafir, iris, violeta, garoafa, scortisoara, chimen
note finale: vetiver, guaiac, santal, mosc, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent
Persistenta: in jur de 12 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.