Pagini

Faceți căutări pe acest blog

21 decembrie 2012

Ame Toscane -Isabel Derroisne



Ame Toscane este  primul parfum al casei Isabel  Derroisne pe care am avut ocazia sa-l miros, el fiind si unul dintre primele parfumuri ale brandului, lansat in 1996 ca EDT. Ulterior a aparut si o varianta EDP care-mi este, insa, necunoscuta. Se face remarcat in primul rand designul deosebit al flaconului, care imbraca forma unei siluete de femeie, fiind de culoare bej, din cristal usor sablat.
Parfumul incepe cu note fructate, un amestec bland si catifelat de piersica cu citrice (eu simt si mar verde, dar vad ca nu este listat), dulce acrisor, peste care se aseaza, in partea de mijloc a piramidei olfactive,  un miros de magnolie si, mai apoi, de osmanthus. Partea florala este foarte feminina si tandra, parfumul devenind usor mai dulce si mai cremos. Este un parfum cu un aer inocent, foarte liniar, dar care iti da o stare de confort, fiind foarte usor de purtat. Nu prea are siaj, este un delicat care ramane foarte aproape de piele. Dintre notele listate nu reusesc sa percep deloc irisul, care, culmea, ar trebui sa fie vedeta parfumului, iar notele finale sunt greu sesizabile, Nu simt nici santalul, nici vanilia, doar moscul, cam in exces pentru gustul meu. Asta mi se pare partea cea mai nereusita a parfumului, cu consecinte si asupra longevitatii lui. Probabil din cauza notei de piersica si a moscului excedentar, Ame Toscane imi aduce aminte de 1969 de la Histoires de Parfums.  

Numele parfumului: Ame Toscane
Casa: Isabel Derroisne
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1996
Creator:
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: citrice, piersica
note de fond: magnolie, osmanthus, iris de Toscana
note finale: santal, mosc, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: delicat
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.