Pagini

Faceți căutări pe acest blog

10 decembrie 2012

Iris Nobile- Acqua di Parma




Iris Nobile ramane pentru mine un parfum cu un nume cam nepotrivit. Azi, pe forumurile de parfumuri, sunt tot felul de opinii exprimate pentru acest parfum, foarte contradictorii caci unele se refera la varianta EDT, altele la varianta EDP.
Insesi notele exacte, cele oficiale, pentru cele doua editii nu sunt foarte clare, confuzia fiind intretinuta chiar de site-ul oficial al casei Acqua di Parma, care are aceeasi descriere, foarte vaga si impresiva, a celor doua variante. Parfumul a aparut prima data in 2004 sub forma unei ape toaleta semnata de Francis Kurkdjian si Francoise Caron. E o varianta usoara, de vara, cu accente pe neroli si cu iris aproape insesizabil. In 2006 a fost lansata varianta EDP, parfumul fiind modificat la note si semnat doar de Francoise Caron. De aceasta data este un parfum mai opulent si mai dens, potrivit pentru anotimpurile reci.
Varianta  EDP a fost foarte bine primita si are recenzii laudative, parfumul reusind sa adune de obicei 4-5 stele. Spuneam ca mi se pare nepotrivit numele parfumului, el ar putea sa te faca induca in eroare si sa crezi ca nota dominanta este irisul si nu este nicidecum asa, irisul are un rol minor, aproape nu-l simti. Parfumul este un floral bogat avand accente pe neroli si ylang-ylang. Inceputul este foarte opulent, o explozie de neroli si citrice dulci. Peste ele se asterne ylang-ylang, care-i da si mai multa dulceata si densitate. In compozitia florala este si tuberoza, dar nu este unafoarte coplesitoare. Parfumul are o consistenta untoasa, cremoasa. Florile buchetului sunt aproape de fanare, ca niste fructe mult prea coapte, pe care le paste putrefactia. Eu  simt o nota secundara usor indolica, murdara, s-ar putea sa fie de la iris, nu pot sa-mi dau seama. Nota asta imi seamana putin cu mirosul de sapun de rufe. Noroc ca dispare destul de repede. Parfumul are si putin patchouli care il face cald si bland. Este destul de liniar, fara siaj, e un parfum pe care il simti ore in sir, dar ramane foarte apropiat de piele. O buna bucata de vreme se stabilizeaza la un miros care este o combinatie destul de subtila de neroli, patchouli si vanilie, cu urme foarte vagi de ylang-ylang. Cred ca anotimpul cel mai potrivit pentru acest parfum este toamna. Parfumul este bine facut, foarte persistent, agreabil, transparent, usor de purtat, dar nu as putea face o pasiune pentru el, nu e genul meu de parfum. Cel mai tare ma deranjeaza nota murdara.



Numele parfumului: Iris Nobile
Casa: Acqua di Parma
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2006
Creator: Francoise Caron 


Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: citrice, anason stelat
note de fond: neroli, ylang-ylang, tuberoza, iris
note finale: patchouli, muschi de stejar, vanilie


Aprecieri personale
Intensitate: initial opulent, ulterior devine foarte discret si apropiat de piele
Persistenta: in jur de 9-10 ore
Flacon: tronconic, din cristal transparent, cu buson auriu
Evaluare: 7,50/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.