Pagini

Faceți căutări pe acest blog

12 ianuarie 2013

Eau de Cologne Imperiale- Guerlain





Marturisesc ca am avut o curiozitate istorica cand am cumparat aceasta apa de Colonia. Ea are mai bine de 150 vechime, numarandu-se printre cele cateva relicve ale casei Guerlain. Circula legenda ca apa ar fi fost creata special pentru sotia lui Napoleon al III, Eugenie si ca ar fi avut si un scop terapeutic, Eugenie avand frecvente dureri de cap. Nu stiu cat de adevarata este legenda, dar in 1853 Pierre Pascal Guerlain primeste titlul de furnizor al casei regale si se pare ca i-a cerut casei regale  acordul de a denumi una dintre apele sale de Colonia, care se pare ca exista inca de multa vreme, Eau de Cologne Imperiale caci, in felul acesta, si-ar fi promovat mult mai bine produsul.

Imparateasa Egenie a Frantei- pictura de Franz Xavier


Flaconul parfumului, din cristal transparent, este, la fel ca si alte parfumuri vechi ale casei, decorat cu albine in relief, avand un aer de antichitate, pacat ca busonul de protectie este din plastic transparent.
Primele note ale parfumului sunt naucitor de proaspete, un miros citric, amarui, fara pic de dulceata, in care predomina coaja de lamaie si de bergamota. Se simte foarte bine si rozmarinul. Valvataia aceasta de prospetime se stinge brusc si dispare ca o naluca, in locul ei instalandu-se un miros moale, foarte usor indulcit si vanilat, asemanator cu cel de neroli. Este o apa de colonia proaspata, revigoranta, comparabila cu celebra 4711 sau cu alte ape de Colonia ale casei Yardley. Efectul ei tine in jur de o ora. Nu stiu de ce este considerata a fi feminina, este, in chip clar, unisex. Poate fi folosita cu darnicie dupa dus, vara, sau poate fi utilizata de barbati dupa barbierit, in scop igienic, ca dezinfectant. Acum, dupa ce am mirosit-o, inteleg de ce Napoleon I se spala cu apa de Colonia. Cred ca la 1800 multe dintre produsele de parfumare mai erau folosite in scop igienic sau terapeutic.

Numele parfumului: Eau de Cologne Imperiale
Casa: Guerlain
Concentratie: apa de Colonia
An de aparitie: 1853(dar se pare ca fusese produsa inca de pe la 1830)
Creator: Pierre Pascal Guerlain
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: verbena, bergamota, lamaie, portocala
note de fond: rozmarin
note finale: boabe de tonka, cedru

Aprecieri personale
Intensitate: initial opulent, ulterior discret
Persistenta: in jur de 1 ora
Flacon: vezi textul
Evaluare: 7/10

Un comentariu:

  1. Normal ca avea dureri de cap la ce viata a dus cu Napoleon III si la cat a inselat-o nefericitul.... :))) Parca Eugenie a purtat prima rochie de muselina vopsita in verde crud, primul serviciu de aluminiu, la mare pret pe vremea aceea, tot ei i s-a daruit, toata lumea incerca sa o distreze cumva sa aibe si ea o multumire...A fost, chiar daca fara voia ei, o deschizatoare de drumuri!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.