Pagini

Faceți căutări pe acest blog

27 februarie 2013

Aedes de Venustas- Aedes de Venustas





Este ciudat ca Bertrand Duchaufour a facut doua parfumuri cu acelasi nume, acesta si inca unul pentru L'Artisan Parfumeur.
Aedes de Venustas, singurul parfum al casei cu acelasi nume, este un parfum modern, minimalist. E un fel de ikebana in parfumerie, care are ca element central, ca un ax vertical, rubarbara.
Uitati piramida clasica. Aici avem rubarbara si in notele de varf si in cele de fond. E o rubarbara citrica, prospata, cu note verzi, de-a dreptul transparenta. Parfumul este ca o briza care te invaluie intr-un nor de aer prospat si curat. Rubarbara se impleteste cu gratie cu vetiver si tamaie. Parfumul este destul liniar, fragil si de-o puritate angelica.  Cred ca e o zana in vesminte transparente care danseaza dimineata, pe racoare, intr-o padure de pini. Desi nu este in note nicio conifera, are un aer balsamic care-mi seamana cu pinul sau rozmarinul. Are o magie speciala. Spre final, parfumul se incalzeste putin, devine mai dulce si tamaia devine dominanta. Nu e opulent, dar are siaj. Nu dureaza o vesnicie caci tot ce este frumos este trecator, asa ca mai trebuie scapat si pe imbracaminte putin. Foarte frumos, usor de purtat, minunat pentru primavara si vara.



Numele parfumului: Aedes de Venustas
Casa: Aedes de Venustas
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2012
Creator: Betrand Duchaufour

Gen: feminin
Descriere oficiala note: rubarbara, vetiver, fructe de padure, frunze de tomate, tamaie, mar verde, caprifoi, alune


Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 5 ore
Flacon: din cristal masiv, de culoare violet, cu un buson auriu, foarte interesant, ce aduce aminte de un capac de bricheta.
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.