Pagini

Faceți căutări pe acest blog

7 februarie 2013

Cuir de Russie/ Les Exclusifs- Chanel





Cuir de Russie este un parfum din colectia Les Exclusifs de la Chanel, creat in 1924 de catre Ernest Beaux ( reformulat in 2007), parfumierul care a creat celebrul Chanel no. 5.
De la sfarsitul sec. al  XIX-lea si pana  in perioada interbelica pielea ruseasca a fost o tema adesea abordata de parfumerie, fiind multe parfumuri, de la diverse case, care au purtat numele de Cuir de Russie (L.T. Piver, Roger&Gallet) . El apare intr-o etapa in care femeile incep a fuma in public, chestie socanta la vremea aceea, fiind un gest nonconformist, provocator, un semn exterior de emancipare a femeii care isi permite sa incerce vicii barbatesti. Chiar parfumurile cu piele destinate femeilor erau neobisnuite caci aveau un aer masculin.
Pentru mine este o grea cazna sa probez un parfum aldehidic si mi-a fost usor teama ca acest parfum imi va produce un rau fizic. Am avut insa surpriza sa constat ca, desi este aldehidic, nu este nici pe departe atat de coplesitor si greu de purtat precum Chanel no.5. Aldehidele sunt mai pregnante in notele de varf, ulterior parfumul este mult mai bland. Parfumul incepe cu un miros de citrice peste care se aseaza un miros dur, foarte masculin, de piele cazona, tipic ruseasca. Doar neroli reuseste sa imblanzeasca putin pielea asta dura. In notele de mijloc, parfumul devine mult mai feminin caci peste piele se aseaza iasomia si ylang-ylangul care si indulcesc sensibil parfumul. Mirosul floral este destul de puternic, aproape coplesitor, usor indolic (iti aduce aminte de mirosul de grajd). Parfumul inainte foarte uscat, se mai inmoaie si devine un floral destul de elegant ,cu vag miros de piele, de data aceasta un miros mult mai feminin, aducand aminte de manusile fine din piele. Scade si intensitatea parfumului, el devenind mult mai confortabil. Nu iubesc nici aldehidele, nici notele de piele dura, drept urmare nu pot iubi acest parfum desi, trebuie sa recunosc, el este bine facut. Totusi, dintre parfumurile clasice este unul dintre cele usor de purtat.

Numele parfumului: Cuir de Russie/Les Exclusifs
Casa: Chanel
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1924, reorchestrat in 2007
Creator: Ernest Beaux


Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: aldehide, bergamota, mandarine
note de fond: iasomie, trandafir, ylang-ylang
note finale: mesteacan, piele, tutun, mosc



Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 5 ore
Flacon: standardul colectiei Les Exclusifs
Evaluare : 8/10



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.