Pagini

Faceți căutări pe acest blog

19 martie 2013

Messe de Minuit- Etro



Este un parfum si interesant si bine facut. Pe blotter miroase formidabil, pe pielea mea nu miroase insa la fel de bine. Si chiar de ar mirosi ca pe blotter tot nu l-as achizitiona pentru ca imi pare un parfum de ambient. Mirosul a fost asociat, pe buna dreptate, cu cel al unei biserici ortodoxe. Este greu totusi, din punct de vedere psiholologic , sa-ti asumi un parfum cu aer de sacralitate chiar daca ti se pare agreabil.

Inceputul este rece si luminos, o combinatie frumoasa de lamaie, portocala si scortisoara. Ulterior devine destul de intunecat, dar cald caci incepe sa se simta patchouli si smirna. Miroase asemanator cu o biserica ortodoxa veche si intunecoasa, dar parfumul are mult mai multa caldura decat cea a unei biserici. Unii il gasesc infricosator si cu miros de mucegai. Eu nu simt mucegai si n-am reusit sa-i descopar nici latura infricosatoare. Parfumul are insa ceva mieros si usor indolic in el. Imi pare un parfum de meditatie in primul rand. Alegerea sau respingerea lui tine, mai mult decat la alte parfumuri, de asocierile pe care le face fiecare.



Numele parfumului: Messe de Minuit
Casa: Etro
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1994
Creator:
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, lamaie, portocala
note de fond: scortisoara, portocala amara, patchouli
note finale: mosc, smirna, labdanum

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 3-4 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare : 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.