Pagini

Faceți căutări pe acest blog

21 aprilie 2013

Les Parfums Mytiques/Organza Indecence- Givenchy



Editia princeps a parfumului a fost lansata in 1999, parfumul bucurandu-se de mare succes. In 2007 parfumul, impreuna cu alte parfumuri celebre de la Givenchy, a fost reeditat in seria Les Parfums Mythique. Fanii editei princeps sustin ca reeditarea a adus cu sine si o reformulare si ca aceasta ultima editie este mult inferioara primeia. Personal nu imi mai amintesc cum a fost vechea varianta, asa ca nu le pot compara.
Parfumul de fata este unul cald si bland, dulce, cu note gurmande, un oriental vanilat. Incepe cu o mandarina mixata cu patchouli. Mandarina dispare repede si ramane patchouli intr-o varianta cam dulce pentru gusturile mele, peste care este presarata scortisoara si vanilie. Nu simt mimoza, dar cred ca parfumul are si mosc desi nu este listat. Spun asta pentru ca este foarte moale si cremos. Ma asteptam sa aiba o ambra frumoasa la final, dar nu am simtit-o. Din pacate si intensitatea si siajul si longevitatea parfumului lasa de dorit. Este foarte liniar, nu evolueaza absolut deloc si este lipsit de profunzime, oarecum confuz. Ar fi un parfum de anotimp rece, care se asorteaza bine cu sarbatorile Craciunului. Este agreabil, usor de purtat. Desi se plange mult dupa acest parfum, el gasindu-se doar in editia Les Parfums Mythiques, il gasesc cu mai putine calitati decat Organza. Poate varianta in flacon Serge Manseau o fi fost mai buna, nu stiu.



Numele parfumului: Organza Indecence/Les Parfums Mythiques
Casa: Givenchy
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2007
Creator:
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: mandarina, patchouli
note de  mijloc: pruna, mimoza
note finale: scortisoara, vanilie, ambra

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 2-3 ore
Flacon: inalt, extraplat
Evaluare : 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.