Pagini

Faceți căutări pe acest blog

14 aprilie 2013

Swann/ Vintage- Pacoma Createur Parfumeur




Teroare sunt parfumurile din anii 70-80, pline de aldehide. Pacoma este un brand frantuzesc putin cunoascut care a facut doar cateva parfumuri incepand cu 1972. Swann a fost scos pe piata in 1984.
Este un parfum aldehidic, floral. Notele de varf sunt aldehidice, devastator de opulente. De sub povara aldehidelor,  care se potolesc cat de cat dupa cateva minute, se simte si un miros oarecum mai pamantesc de trandafir, dar e unul acru si urat. In plus are si un iz de tarhon sau o alta buruiana aromatica asemanatoare. Parfumul vrea sa fie destul de proaspat, dar e mai mult ascutit. Dulceata este data la minim. Este foarte liniar si plictisitor si mi-e greu sa-i descopar vreun farmec. Totusi fata de alte parfumuri aldehidice, nu este chiar atat de greu de suportat. Nu simt nici urma de santal sau patchouli desi sunt amandoua trecute in lista oficiala de note. Nu pot decat sa ma declar fericita ca nu am fost silita sa ma parfumez cu ceva de genul asta. E alta epoca cu alte gusturi.

Numele parfumului: Swann
Casa: Pacoma
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1984
Creator:
Gen: feminin
Descriere oficiala: aldehide, trandafir, muschi de stejar, patchouli, santal

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj redus
Persistenta: in jur de 2-3 ore
Flacon: vezi imaginea
Evaluare : 3/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.