Pagini

Faceți căutări pe acest blog

8 ianuarie 2014

Black-Puredistance



Black este ultimul parfum al casei Purdistance si, dupa parerea mea, unul dintre cele mai bune ale anului 2013.El ne-a incitat interesul mai mult decat alte parfumuri de nisa si datorita faptului ca notele parfumului au ramas secrete in ideea ca este un parfum care trebuie simtit, nu neaparat analizat si disecat.
Numele parfumului este mult mai banal decat parfumul si pe unii ar putea sa-i arunce pe o pista falsa. Negru inseamna intuneric, necunoscut, risc, poate si pericol, insecuritate, mister. Eu nu gasesc parfumul foarte negru, am mirosit multe mai intunecate si mai tenebroase. De la cap si pana la coada este un parfum de un lux desavarsit, un lux neostentativ, foarte rafinat. Desi imi pare extrem de potrivit pentru un barbat de 35-45 de ani, l-as putea purta eu insami cu mare placere, dar nu-l vad purtat cu mare entuziasm de o femeie sub 30 de ani. Mi se pare un parfum care presupune o oarecare maturitate si o exersare a simtului olfactiv pe multe parfumuri. Apoi mi se pare potrivit pentru fiinte intelepte si meditative, cu tinute aristocratice, adica nu se asorteaza nici cu orice, nici cu oricine. Sa nu va asteptati la un siaj de exceptie, are exact cat ii trebuie. Longevitatea este foarte buna, durand cel putin 10 ore, Pot sa dau cu presupusul despre note, mai toate lemnoase. In deschidere imi pare ca simt pelin, dar nu bag mana in foc ca e pelin, poate fi si alta iarba aromatica. Cu siguranta are smirna, este, dupa mine, mirosul dominant in partea intai a parfumului. Cred ca are, de asemenea, un strop de trandafir. E singura floare pe care o simt, oricum foarte discreta, dar suficienta ca sa faca lumina in intuneric. De asemenea, percep agar, o tamaie cu nuanta citrica, styrax si s-ar putea sa aiba si niste cistus si santal. In prima parte parfumul, este prietenos, cald, mai dulce si usor cremos, chiar usor lipicios de la rasinile foarte dense. Smirna il face usor asemanator cu notele de varf de la Ambre Gris/Balmain. In aceasta parte are si un iz medicinal, o vaga urma de agar, posibil si patchouli. Ulterior iti ofera confort spiritual, avand o latura balsamica evidenta si o textura eterica, pufoasa, pierzandu-si din dulceata intiala. Nu are stridente si nici lovituri de teatru, evolutia este lenta, greu de perceput, mai ales ca este greu sa stai cu nasul in piele timp de 10 ore. Ingredientele, care or fie ele, imi par de o calitate foarte buna, nu simt chimia obisnuita a parfumurilor contemporane, vad in el doar natura nepoluata. L-as asemana, in partea lui de sfarsit, cu un peisaj montan la ceas de seara si de liniste, in care auzi frunza cum pica, ciuperca cum creste si izvorul cum izvoraste. Daca as fi barbat, nu l-as rata.

Creator: Antoine Lie

Evaluare: 10/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.