Pagini

Faceți căutări pe acest blog

12 februarie 2014

Etoile- Fragonard

Numele parfumului Etoile (stea) vine de la o bijuterie foarte populara in Provence, de obicei facuta din argint, bijuterie care se numeste “etoile de Digne”. Ea a fost creata in sec. al XVIII-lea de catre un bijutier din Digne  si era purtata in diferite variante: ca pandantiv,  ca inel sau cercei, dandu-i-se o valoare apotropaica pentru ca, fiind o stea cu 5 colturi, era asociata cu steaua care i-a calauzit pe cei trei magi si cu nasterea lui Isus. Bijuteria se dadea de obicei in dar la nastere si era purtata in permanenta.
Asa cum se poate citi pe forumurile de parfumuri, acest parfum seamana izbitor de bine cu Light Blue de la Dolce&Gabanna, este doar mai diluat si are o cantitate ceva mai mica din ingredientul minune numit ambroxan, ingredient care da parfumurilor un miros marin, sarat, care aduce aminte de ambra gri. Etoile este usor mai citric si mai subtire ca textura. Nu vad de ce l-as mai descrie caci ar trebui sa repet ceea ce am scris la Light Blue. Este un parfum purtabil, agreabil, dar nu vad motivul pentru care l-ar cumpara cineva. Mai bine iti cumperi originalul.

Numele parfumului: Etoile
Casa: Fragonard
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2001
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: lamaie, mar, bergamota, ghimbir
note de mijloc: gardenia, lacramioara, iasomie
note finale: cedru, ambra, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 2-3 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 5/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.