Pagini

Faceți căutări pe acest blog

23 martie 2014

Cinnabar-Estee Lauder


Este ciudat cum ni se schimba gusturile. N-am mai probat de vreo 20 de ani acest parfum caci in tinerete mi se parea imposibil de purtat. Este si azi un parfum dificil, chiar daca a trecut prin reformulari. El este urmasul lui Youth Dew, nascut vreo 20 de ani inaintea lui Cinnabar.
Au note asemanatoare si multe similitudini. Cinnabar este, insa, mai putin dens, mai aerat, mai floral, mai feminin, mai putin dulce. Youth Dew, totusi, in forma contemporana e mai bine facut, are mai mult mister, este mai cald si mai senzual. Youth Dew e un parfum de iarna, iar Cinnabar merge mai bine toamna. Parfumul incepe frumos, cu citrice, piersica si condimente. Partea de mijloc este, teoretic, florala, dar florile sunt foarte bine mixate si, in mare masura, acoperite de scortisoara. E greu sa le identifici pe fiecare in parte, mai ales ca peste ele vin si se aseaza si notele balsamice de final. Cine iubeste Opium si Youth Dew va iubi si acest parfum, are acelasi stil si note asemanatoare.

Numele parfumului: Cinnabar
Casa: Estee Lauder
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1978
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: condimente, piersica, cuisoare, portocala, neroli
note de mijloc: garoafa, trandafir, scortisoara, iasomie, ylang ylang, lacramioara, crin
note finale: balsam Tolu, santal, ambra, patchouli, benzoin, vanilie, vetiver, tamaie

Aprecieri personale
Intensitate: opulent
Persistenta: longeviv
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 8 /10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.