Pagini

Faceți căutări pe acest blog

15 martie 2014

Vespri Esperdiati Gold Fragranza suprema-Nobile 1942


E primul parfum al casei Nobile 1942 pe care il probez. Intamplator este si primul parfum al casei, produs in 1942, anul infiintarii sale.  Banuiesc, insa, ca el nu prea mai seamana cu varianta originala, el fiind repropulsat in 2008 sub semnatura lui Marie Duchene.
Nu m-a uimit atat parfumul cat calitatea ingredientelor . Parfumul este unul total citric, motiv pentru care nu cred ca va frange multe inimi. Mie imi plac mult citricele, iar Concentre d’Orange Verte de la Hermes este unul dintre parfumurile mele favorite de vara. In Vespri Esperdiati avem de-a face cu citrice dure, amare, grapefruit in primul rand, dar si bergamota si lamaie. E multa coaja, densa, plina de ulei aromatic. In ciuda amaraciunii realistice, parfumul este fin, eteric. In notele de mijloc se indulceste sensibil si este neutralizata  in oarecare masura amareala. Acum apare un neroli foarte discret, presarat, insa, tot cu ceva amar : pelin. Parfumul este foarte uscat si imi pare un parfum  unisex (daca nu chiar masculin), nu stiu de ce el se vinde ca fiind feminin. Petigrain-ul prelungeste mult caracterul citric al parfumului. Parfumul are o finete incontestabila, aristocratica, si se joaca frumos cu tonurile de amar, dulce si acrisor. Pelinul ii da o savoare aparte si multa personalitate, deci sa nu va imaginati ca ne aflam in fata unui banal parfum de citrice. Initial are siaj destul de convingator, dar, la o ora dupa aplicare, parfumul este déjà foarte discret. Nu stiu, dar, prin ingrediente si prin modul in care evolueaza, imi pare mai degraba o apa de Colonia decat o apa de parfum in ciuda concentratiei mari de substanta parfumata. Din pacate, parfumul are meteahna parfumurilor naturale, nu este prea longeviv. Cred ca procentul notelor de final  trebuia mult marit. Eu nici nu le simt in ciuda faptului ca patchouli, ambra si benzoinul sunt usor sesizabile, nu trebuie sa ai cine stie ce nas ca sa le percepi. Eu simt pana la sfarsit petitgrain.

Numele parfumului: Vespri Esperdiati Gold
Casa: Nobile 1942
Concentratie: EDP
An de aparitie: 
Creator:  Marie Duchene

Gen:  feminin???? (eu zic ca unisex)
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota de Calabria, lamaie de Sicilia, grapefruit, mandarina
note de mijloc: petitgrain, iasomie, neroli, portocala de brazilia, pelin
note finale: santal, patchouli de Indonezia, muschi de stejar, ambra, benzoin

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 4 ore (dar in ultimele doua este foarte fragil)
Flacon: standardul casei
Evaluare : 6,50/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.