Pagini

Faceți căutări pe acest blog

8 aprilie 2014

Vanille Insensee-Atelier Cologne



Vanilia de la Atelier Cologne este atipica. Am mai intalnit o singura vanilie proaspata, fresh, cea de la Kenzo, dar asta este mai buna.
Parfumul incepe cu o vanilie citrica, foarte aerisita si doar putin indulcita. Nu numai ca e fresh, dar, pulverizand parfumul pe piele, ai senzatia ca esti in contact cu un cub de gheata. E o vanilie frumos parfumata, pastaioasa si foarte naturala. Pe parcurs se pierd notele citrice, parfumul se mai indulceste si se incalzeste, iar vanilia capata un usor iz de crema de zahar ars, dar si unul lemons. Este mai placuta decat vaniliile de la Maison de Vanille care imi par toate excesiv de dulci si ajutate de niste vanilina sau cumarina ca sa li se prelungeasca existenta. Parfumul este placut, purtabil, dar am probat atatea vanilii in ultimul timp incat cu greu mai pot fi sensibilizata de un parfum monotematic de felul asta. Totusi, imi place ca este un parfum eteric, usor, placut la purtare si mult mai rafinat si delicat decat altele. Parfumul este destul de longeviv si tot mai senzual si balsamic pe masura ce apar notele rasinoase, ambrate. Desi nu este opulent, are un siaj remarcabil. Daca nu as avea nicio vanilie, probabil as cumpara parfumul, dar am foarte multe. Chiar regret cumpararea celor de la Maison de la Vanille care acum imi par de-a dreptul barbare in comparatie cu acest parfum. Parfumul este catalogat ca unisex, dar nu stiu cat se dau barbatii in vant dupa vanilie. Nefiind foarte dulce, in teorie ar fi accesibil si barbatilor. Daca nu aveti nicio vanilie in garderoba, v-as sugera sa va incepeti investigatiile cu aceasta de la Atelier Cologne caci este diafana si foarte aerisita, pufoasa, niciun moment agresiva.  

Numele parfumului: Vanille Insensee
Casa: Atelier Cologne   
Concentratie: cologne absolue
An de aparitie: 2011
Creator: 
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: lamaie verde, cedrat, coriandru
note de mijloc: iasomie, vetiver, muschi de stejar
note finale: vanilie de Madagascar, ambra, stejar

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj foarte bun
Persistenta: in jur de 5 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare : 8/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.