Pagini

Faceți căutări pe acest blog

18 mai 2014

L’Ambre des Merveilles-Hermes



Cand a aparut,  L’Ambre des Merveilles a fost primit cu mult entuziasm. Acum vad ca s-au mai domolit entuziasmele si aplauzele si au inceput sa se exprime si dezamagitii care, saracii de ei, au stat cuminti ca sa nu raneasca orgolii. A fost intampinat  cu entuziasm poate pentru ca iese din tipicul mainstream si  foloseste note cu care ne-a obsnuit nisa.
Mie mi s-a parut ca Jean Claude Elena a vrut sa impuste francul cu un sfert de parfum. Practic  nu este un  parfum  ci este un acord ambrat care ar putea reprezenta notele finale ale unui parfum. Desi prin note merge cumva pe calea parfumurilor de nisa, ingredientele folosite sunt ieftine si nu poate iesi ceva exceptional. Cine a mirosit multa nisa, nu va aprecia cu o nota prea mare parfumul.  Este un parfum dulce care, nu stiu de ce, este indexat pe Fragrantica la parfumuri unisex.  Personal, nu-l gasesc potrivit pentru un barbat caci este prea dulce. Parfumul este cam sarac olfactiv, cu putine note si putine nuante. Ca nuanta aduce cu chihlimbarul, fiind usor portocaliu in deschidere cand are un iz usor citric. De fapt, singura parte cu adevarat frumoasa este  deschiderea parfumului. Ulterior este tern, plat , dar rotund si caldut. Parfumul are doar ceva care aduce cu o rasina (cred ca este un produs de sinteza), un strop de labdanum, care-i da o usoara nuanta de piele si vanilie. Eu nu simt patchouli, iar vanilia este slabuta calitativ. Nimic de zis, parfumul este purtabil, fiind potrivit pentru toamna, dar nu este nici creativ, nici facut din  materii prime de calitate.  A fost laudat pentru siaj si longevitate, dar siajul este chiar redus, iar  longevitatea este undeva la 3-4 ore. Flaconul este mult mai frumos si creativ decat parfumul.

Numele parfumului: L’ Ambre des Merveilles
Casa: Hermes     
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2012
Creator:  Jean Claude Elena
Gen:  feminin
Descriere oficiala: ambra, labdanum, vanilie, patchouli

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta:  maxim 4 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 6/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.