Pagini

Faceți căutări pe acest blog

27 iunie 2014

Happy –Clinique


Parfumul, aparut in 1997, a primit un premiu Fifi in 1998. Judecand dupa nume, el isi propune sa ne faca fericiti. Se pare ca a facut fericiti mai mult consumatorii americani caci este un parfum ce poate fi caracterizat ca fiind proaspat si curat. Multi, insa, il gasesc dezgustator.
Eu nu-l gasesc dezgustator, dar nici nu pot spune ca-mi induce starea de fericire. Este un parfum care este definit de foarte multi ca fiind citric. Dupa mine este un floral-citric, cu accent pe lacramioara. Nu inteleg de ce nota de lacramioara, care este cea mai pregnanta dintre flori, nu prea este remarcata de nimeni. Probabil pentru ca nu este atat de chimica ca de obicei. Dintre citrice eu nu prea gasesc, desi sunt multe enumerate, decat grapefruit. Parfumul este cam ascutit si acrisor, rece, aproape metalic in prima faza. Se simte, ceva mai tarziu, si trandafirul, care inlocuieste lacramioara, mai rotunjeste si indulceste putin compozitia care ramane, totusi, destul de astringenta. Mi se pare un miros potrivit pentru un servetel parfumat (cel putin in prima faza). Multa vreme are o textura uscata si prafoasa. Spre final, parfumul se rotunjeste sub influenta magnoliei care il face sa-si piarda textura uscata, facandu-l usor cremos. Este doar in aparenta liniar, daca esti atent, vei constata ca, totusi, evolueaza, e drept, pe nesimtite, foarte lin, fara sincope, si ca nu are doar miros citric. Daca il pulverizezi doar pe imbracaminte, intr-adevar, pare liniar caci pastreaza la nesfarsit notele citrice de varf si nu ajunge niciodata la magnolie. Eu il vad ca pe un parfum pentru adolescente caci este luminos si are un aer tineresc, dar poate fi purtat, ca parfum de vara, de catre oricine. Cred ca pe verile caniculare din Romania (exceptand-o pe cea de anul asta) ar putea fi o solutie, numai ca, in chip paradoxal, in Romania sunt o groaza de femei care poarta cu nonsalanta parfumuri orientale pe timp de vara. Desigur ca porti parfumul care-ti place, numai ca, oricat de egocentric si nonconformist ai fi, mai trebuie sa te gandesti si la cei din jur, mai ales daca imaginea ta ti se pare cat de cat importanta. Sfidarea regulilor nescrise are riscurile ei. Nu sta prost la capitolul longevitate, desi sunt afirmatii care sustin ca ar fi efemer. Din contra, este foarte longeviv pentru un parfum de vara.

Numele parfumului: Happy
Casa: Clinique     
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1997
Creator:  Jean Claude Deville, Rodrigo-Flores-Roux
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: portocala,mandarina, mar verde, pruna, grapefruit,bergamota
note de mijloc: orhidee, frezie, lacramioara, trandafir
note finale:  mimoza, crin, magnolie, ambra, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: destul de longeviv
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 6/10 

Un comentariu:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.