Pagini

Faceți căutări pe acest blog

16 august 2014

Cafe Chantant-Nobile 1942





In « la belle epoque » , in Franta, a aparut moda cafenelelor in aer liber, care ofereau si un divertisment muzical. Atmosfera era destina, vesela chiar. Moda a prins si a avut succes si in Italia, devenind o forma de distractie foarte populara.


Parfumul are o tenta gurmnda, desi este catalogat la florale. Cine il iubeste pe Danza delle Libelulle, aproape sigur il va iubi si pe acesta. Pentru mine este infiorator de dulce, dar il gasesc mai bun decat suspomenitul parfum. Inceputul parfumului miroase a cirese confiate si trase in ciocolata. Este dulce, dar  nu sare calul. El se va indulci mai ales dupa ce apar heliotropul si irisul, devenind si foarte uscat si prafos. In aceasta faza ma cam pierde de clienta. Fiind si usor vanilat aduce bine cu martipanul,  un dulce pe care il mananc rar si dupa care nu tanjesc. Patchouli nu este mult, dar lasa nitel miros camforat in parfum. Finalul este foarte vanilat. Ca toate parfumurile casei Nobile, este un parfum dens si lenes, dar facut cu ingrediente de calitate. Dupa ce am biruit intreaga colectie de parfumuri feminine si unisex Nobile 1942, pot spune ca este parfumul cu cele mai mari performante tehnice si olfactive.

Numele parfumului: Cafe Chantant
Casa: Nobile 1942
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2013
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: cirese, anason stelat, frunze de dafin
note de mijloc: iris, heliotrop
note finale: patchouli, vanilie, mosc, benzoin

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj redus
Persistenta: in jur de 10 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare : 7,50/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.