Pagini

Faceți căutări pe acest blog

15 august 2014

Orlando- Jardins d’Ecrivains


Numele parfumului vine de la numele unui personaj androgin al unui roman scris de Virginia Woolf, care traieste aventuros mai multe sute de ani, din epoca elisabetana si pana in sec.XX, fiind initial barbat, apoi femeie.
Parfumul este foarte simplu, avand doar cateva note. In acest parfum s-a abuzat de balsamul de Peru care, desigur, este placut la miros, dar este foarte dulce si a acoperit restul notelor. In deschidere se simte portocala si putin piper roz, dar ele sunt coplesite si invinse de balsam. Nu pot numi creatie acest parfum caci nu este. Cumparandu-ne 100 de ml de alcool de 96 de grade si punand in el niste picaturi de balsam de Peru si de ulei esential de portocala ni-l putem fabrica singuri. Ne reglam singuri proportiile dupa gustul nostru. Miroase placut, nimic de zis, dar….asta nu-i parfumerie de nisa, este parfumerie handmade. Nu ma mai mira nimic. Ni se ofera alcool cu Iso E Super, alcool cu ambroxan, de ce nu ar fi si un alcool cu balsam de Peru ? Asta are chiar mai multe note, este mai elaborat. Eu nici nu stiu daca mai sunt necesare scoli inalte de parfumerie. Dar nu este de vina cel ce face parfumurile, ci cel care le cumpara. Eu ma intreb care ar fi comentariul lui Dominique Ropion sau Alberto Morillas mirosind acest parfum. Cred ca ar da cu basca de pamant si s-ar lasa de meserie.

Numele parfumului: Orlando
Casa: Jardins d’Ecrivains        
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2013
Creator: Anais Biguine
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: portocala, ghimbir, piper roz
note de mijloc: ambra, patchouli, cuisoare
note finale: lemn de guaiac, mosc, balsam de Peru

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon:  standardul casei
Evaluare : 4/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.