Pagini

Faceți căutări pe acest blog

26 septembrie 2014

Empreinte vintage- Courreges




Courreges este un brand francez de moda nascut in anii 60. A facut putine parfumuri, printre ele si Empreinte, in 1970. Parfumul a fost de curand reeditat (2012) intr-o formula noua care elimina aromaticele din notele de varf si notele animalice. Nu l-am mirosit in varianta noua, dar se gaseste in magazinul Aoro la un pret destul de mic.
Parfumul este o creatie a lui Robert Gounon, parfumier despre care nu stiu absolut nimic. Este un chypre minimalist si aldehidic care miroase ca un parfum clasic, cu o patina evidenta de « old school ». Parfumul pe care l-am mirosit are vreo 25-30 de ani si e clar ca si-a mai pierdut din calitati, fiind, totusi, destul de bine conservat. Inceputul este aldehidic si citric, cu miros de coriandru si de pelin. Este putin amar, putin cam aspru si auster, dar nu este urat. Aldehidele se simt bine, dar nu sunt foarte suparatoare. Deja din notele de varf se simte o nota animalica. Inima parfumului nu e chiar atat de florala cum te-ai astepta. Iasomia nu o simt, dar pot percepe cu usurinta trandafirul. Este unul transparent, usor fructat, contaminat cu nota de castoreum. Parfumul se mai indulceste putin, dar este foarte sobru si minimalist pana in notele finale cand devine chiar dulce. Sfarsitul este caracterizat prin ambra si muschi de stejar. Nu stiu cat de intens o fi fost el initial, dar acum este destul de sters si fara siaj. Nu m-am omorat niciodata dupa chypre-uri, iar dupa aldehide si mai putin, dar nu cred ca a fost un parfum prost la vremea lui. Dar nici inventiv nu a fost, el inscriindu-se  in moda si cerintele epocii.  Un parfum formal si cam burghez. Azi este cam anacronic si probabil ca i s-ar aplica eticheta « batranicios ».

Numele parfumului: Empreinte
Casa: Courreges  
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1970
Creator:  Robert Gounon
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: artemisia, coriandru, bergamota, aldehide, piersica
note de mijloc: iris, iasomie, trandafir, pepene galben
note finale: santal, patchouli, muschi de stejar, ambra, castoreum

Aprecieri personale
Intensitate: sub medie
Persistenta: 3-4 ore
Flacon: vezi fotografia




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.