Pagini

Faceți căutări pe acest blog

5 octombrie 2014

Capucci/ vintage-Roberto Capucci




De cate ori probez parfumuri aldehidice o fac fara prea mare entuziasm caci nu-mi plac. Capucci este un parfum din anii 80, perioada in care aproape toate parfumurile aveau aldehide. Nu cunosc varianta actuala, reformulata, a parfumului ci doar pe cea initiala.
Capucci este un chypre floral foarte complex, creat in maniera clasica. Inceputul este aldehidic si citric, usor acrisor. Alaturi de bergamota si lamaie se simte pregnant coriandru si, din amestecul lor, se naste un miros care-mi aduce aminte de leustean. Nota de zibeta se simte chiar de la inceput, insotind si partea florala a parfumului. Notele de mijloc sunt reprezentate de un buchet floral generos, destul de omogen, usor sapunos la inceput, dar agreabil. Printre flori se simte usor si o nota de pielarie. Parfumul este viu, dinamic si, in chip neasteptat, foarte aerisit, asa ca nu este greu de purtat ca alte aldehidice. Este elegant, foarte feminin, genul parfum de diva. Din pacate, parfumul, frumos pana in aceasta faza (adica cam o ora), devine un floral ambrat, imbacsit, dulce, lenes si confuz in notele finale. Ceva, probabil pielaria, imi da senzatia de murdar. Pacat caci notele finale dureaza ore in sir.

Numele parfumului: Capucci
Casa: Roberto Capucci
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1987
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: aldehide, note verzi, coriandru, bergamota, lamaie
note de mijloc: garofa, tuberoza, iasomie, ylang ylang, lacramioara, trandafir
note finale: piele, ambra, patchouli, cocos, zibeta, muschi de stejar, vetiver, cedru

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu iaj decent
Persistenta: peste 8 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 6/10  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.