Pagini

Faceți căutări pe acest blog

25 octombrie 2014

Ombre Rose L’Original-Jean- Charles Brosseau


Bag de seama ca lumea este ahtiata dupa parfumuri dulci si pudrate. Cred ca asta este motivul pentru care Ombre Rose are recenzii bune. Mie nu-mi plac nici parfumurile dulci, nici cele pudrate, drept pentru care gasesc ca acest parfum, calificat de multi ca fiind romantic, feminin si reconfortant, este cumplit de greu de purtat, obositor si plictisitor. Desi am probat doar varianta EDT, care banuiesc ca este mai blanda, m-am ales cu o durere de cap de la el.
Nu sunt de vina aldehidele, ele se simt doar in deschiderea parfumului, fiind foarte intepatoare. In esenta lui, parfumul este unul de trandafir, dar un trandafir invadat si inecat in pudra. Doar in Teint de Neige am mai simtit atata iris si atatea boabe de tonka. Nu prea pot sa port nici Teint de Neige, dar , totusi, mi se pare mult mai frumos si mai interesant decat Ombre Rose. Dulceata si irisul imi aduc aminte de una dintre etapele lui Shalimar. Desi parfumul este intens, siajul lui este neasteptat de redus. Fiind foarte liniar si dens, parfumul ajunge sa ma oboseasca, are un fel de fierbinteala in el care-mi incinge creierii. Heliotropul din notele finale il face si mai greu. Hotarat lucru, nu-mi place deloc, este un parfum excesiv, greu de purtat chiar si in varianta EDT. E si destul de putin adecvat acestui secol, imi pare venit din "la belle epoque", greu de mulat pe o femeie moderna si de asortat cu o tinuta contemporana. A nu se cumpara fara a fi probat chiar daca comentariile il ridica in slavi.

Numele parfumului: Ombre Rose L’Original
Casa: Jean- Charles Brosseau   
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1981
Creator:  Francoise Caron
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: aldehide, geraniu, lemn de trandafir
note de mijloc: santal, iris, vetiver, ylang ylang, lacramioara, trandafir
note finale: miere, boabe de tonka, scortisoara, mosc, vanilie, heliotrop

Aprecieri personale
Intensitate: opulent, dar cu siaj redus
Persistenta: destul de tenace si longeviv
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 6,50/10 


2 comentarii:

  1. Wow! Prima data cand nu ne potrivim la gusturi. Mie imi place mult. Nici eu nu ma dau in vant dupa pudrate dar acesta imi place. Are ceva care ma face sa-l port zile la rand....

    RăspundețiȘtergere
  2. Singurul parfum pudrat din garderoba mea este Teint de Neige. Imi place sa-i amusin atomizorul, dar nu l-am purtat niciodata. Irisul nu este printre notele mele preferate, iar daca este in exces ma deranjeaza. Ma refer la pulberea de radacina de iris. Daca e unt de radacina de iris nu da parfumuri pudrate ci umede si usor cremoase.E mai tolerabil, dar nu il gasesc nici pe asta frumos. Pudra de iris da cel mai bine cu violeta, dar prefer o violeta vesela si transparenta uneia pudrate.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.