Pagini

Faceți căutări pe acest blog

3 octombrie 2014

Rosae Mundi-Profumum Roma



Pentru a nu stiu cata oara Profumum Roma se inspira. Si-a facut un obicei de-a vana cele mai bune productii de pe piata in materie de parfumuri si a le copia cu nonsalanta, vanzandu-le si la preturi astronomice, mult mai mari decat ale parfumului original. In cazul de fata, parfumul se inspira din Lady Vengeance si Vengeance Extreme de la Juliette Has a Gun, mergand pe aceeasi combinatie superba de trandafir cu patchouli.
In notele de varf mi-a parut ca simt si un strop de oud, un ingredient nemarturisit in notele oficiale. Nu ma omor sa-l mai descriu, cei interesati pot citi descrierea celor doua parfumuri de la Juliette Has a Gun. Totusi, trandafirul din Lady Vengeance este mult mai frumos in notele de mijloc, mai proaspat si mai bine conturat. E si un strop mai dulce. Cel din Rosae Mundi este mai spalacit si mai confuz. La final, trandafirul primeste niste cedru in Rosae Mundi, iar in Lady Vengeance niste ambroxan. Cel de la Vengeance Extreme are mai mult patchouli. Toate cele trei parfumuri sunt frumoase, dar sunt variatiuni pe aceeasi tema. Mie cel mai mult imi place Vengeance Extreme, ar urma Rosae Mundi si apoi Lady Vengeance. Daca vreti un trandafir frumos, sunt preferabili cei de la Juliette Has a Gun caci parfumurile sunt mult mai ieftine. Apoi mi se pare firesc sa finantezi creativitatea, nu plagiatul. Nu e de mirare ca niciunul dintre parfumurile de la Profumum Roma nu are autor. Ar fi fost culmea insolentei.

Numele parfumului: Rosae Mundi
Casa: Profumum Roma  
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2012
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala: trandafir, patchouli, cedru, vetiver

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj bun
Persistenta: in jur de 5 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : parfumul este foarte bun, dar nu si foarte original

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.