Pagini

Faceți căutări pe acest blog

7 octombrie 2014

Wind Song/ vintage-Prince Matchabelli



E un parfum carora tinerilor de azi le evoca amintiri din copilarie, aproape fiecare are o mamica sau bunica care l-a purtat. Lumea il considera foarte asemanator cu L’Air du Temps. La vremea lui a fost foarte popular caci era o varianta mai ieftina de L’Air du Temps. Este foarte probabil ca Wind Song sa fi fost inspirat de L’Air du Temps caci este mai tanar decat acesta cu 5 ani. Cand le mirosi in flacon, intr-adevar, par foarte asemanatoare, dar daca le pui in paralel constati ca, desi au 13 note comune, ele sunt altfel dozate si mirosurile sunt destul de diferite.
Ceea ce au in comun sunt, in primul rand, garoafa si cuisoarele si probabil de aceea sunt asemanate. Dar daca l’Air du Temps este un romantic exuberant, Wind Song este un romantic nostalgic, primul este mult mai tanar si entuziast. Al doilea este mai matur. In partea de inceput, la Nina Ricci este o garoafa exploziva, penetranta, la Wind Song e o portie mai mica de garoafa si mai multe citrice. Al doilea este si mai dulce si mai rotunjor. L’Air du Temps isi striga veselia in gura mare. Coriandrul lipseste in L’Air, care este mult mai floral. Daca garoafa din L’Air dureaza o vesnicie, in Wind Song ea este inlocuita de un ylang ylang cuminte, usor condimentat. Siajul lui L’Air umple o camera, al lui Wind Song este mai modest, dar , totusi, destul de bun. Primul este mai fresh, al doilea , este mai caldut. Cel mai bine imi pare ca cele doua seamana in notele finale, la ambele ambrate, dar la L’Air si cu un rest de cuisoare. Oricum, Wind Song este si azi un parfum foarte bun. In ciuda aldehidelor pe care le simti putin doar la inceput, este foarte usor de purtat si foarte decorativ pentru o femeie. Nu stiu cum miroase varianta moderna, dar vintage-ul pe care il miros este foarte bine conservat si este mult mai bun decat multe dintre parfumurile contemporane. Poate ca nu-l apreciezi la 18 ani caci nu are fragute si capsunici, dar pe la 35 ii vei descoperi un mare potential de feminitate si armonie. Sincer, daca m-as intalni cu un vintage, l-as cumpara.

Numele parfumului: Wind Song
Casa: Prince Matchabelli
Concentratie: cologne
An de aparitie: 1953
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: coriandru, mandarina,bergamota, lamaie, tarhon, neroli, frunze de portocal
note de mijloc: cuisoare, garoafa, iris, iasomie, ylang ylang, trandafir, lemn de trandafir
note finale: santal, ambra, mosc, vetiver, cedru, benzoin

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj bunicel
Persistenta: in jur de 5 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 8/10 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.